6 gode grunner til å skaffe en massasjestol

Selv om de fleste forbinder massasje med avslapning – finnes det langt flere fordeler med en massasjestol.

Etter en lang og stressende dag er det lite som slår en deilig massasje fra en god massasjestol. Selv om de fleste forbinder massasje med avslapning – finnes det langt flere fordeler med en massasjestol.

Her er seks gode grunner til å gå til innkjøp av en massasjestol:

1. Lindrer ryggsmerter

Er du stiv i nakken eller sliter du med ryggsmerter? Det er du ikke alene om! Nesten halvparten av nordmenn får ryggproblemer i løpet av livet. Å gå med ryggsmerter i lang tid er verken bra for kropp eller sinn, og kan føre til at du får dårligere livskvalitet. Med en massasjestol kan du både behandle og forebygge ryggsmerter. Stolen hjelper musklene å slappe av og øker blod- og lymfesirkulasjonen.

2. Reduserer stress

At for mye stress kan ha negative helsekonsekvenser, er en kjent sak. Massasje reduserer produksjonen av kortisol, et hormon som frigjøres når du er svært stresset. Ved å redusere nivået av dette hormonet hjelper massasjestolen kroppen med å justere hormonbalansen slik at den går inn i avslapningsmodus.

3. Øker blodsirkulasjonen

Å ha et velfungerende sirkulasjonssystem der blodet får fraktet nok næringsstoffer og oksygen ut til dine celler, er viktig for helsen din. Foruten å ta seg en treningsøkt, er massasje en svært god måte å øke blodsirkulasjonen på. Vibrasjonen fra massasjestolen stimulerer nemlig hudvev og muskler slik at du opprettholder blodsirkulasjonen.

4. Forbedrer restitueringen

Uansett om du har hatt en styrkeøkt, løpt en mil, eller spilt tennis, så krever musklene dine restitusjon. Å sette seg i en massasjestol etter treningsøkten vil forbedre restitusjonen. Hvorfor? Massasje demper betennelsestilstanden ved å redusere produksjonen av de proteinene som gir økt betennelse i kroppen. Massasje stimulerer også mitokondrier, som fungerer som kraftverk i cellene dine.

5. Roer sinnet

Etter regelmessige massasjer fra en massasjestol, vil du bli overrasket over hvor raskt sinnet roes. Kroppen går fra å være stresset og på vakt til å bli avslappet og rolig. Massasje aktiverer nemlig det parasympatiske nervesystemet, et nervesystem som roer deg ned og får pulsen ned, som dermed gjør sinnet ditt roligere.

6. Skaper økt velvære

Det er mange ting du kan gjøre i hverdagen for å øke din velvære. Å skaffe deg en massasjestol er en av dem. Når spenninger i kroppen løses opp, stresset reduseres og sinnet roes, har det en stor betydning for din følelse av letthet og velvære. En massasjestol får deg rett og slett til å føle deg bra!

Ønsker du å bestille en massasjestol? Se hele utvalget her.