Pizzadeig

  •  Ingredienser til 7 bunner
  •  Tilberedningstid: 24 timer

Ingredienser

  • Kornmel – 200 gr.
  • Finmalt mel – 800 gr
  • vann – 600 cl
  • frysetørret gjær – 3 gr
  • salt – 20 gr
  • extra-virgin olivenolje – 20 cl

Fremgangsmåte

  1. Ha alt melet i en bolle
  2. tilsett frysetørret gjær
  3. La blandingen lufte seg
  4. Hell oppi vann sakte
  5. Elt slik at blandingen trekker til seg vannet
  6. vi anbefaler en vannhardhet på 19 gF
  7. Ha i salt og elt
  8. Ha i olje og elt
  9. Vi avslutter ved å rulle ut deigen på et bakebrett
  10. Legg deigen i boksen
  11. og sett den i kjøleskapet i 12 timer
  12. Skjær opp deigen i mindre emner, hver på cirka 225 gram
  13. Form boller av deigen og legg de i kjøleskapet i ytterligere 5-6 timer
  14. Vi fortsetter heveprosessen ute av kjøleskapet de resterende 5-6 timene

Den totale tilberedningstiden for denne typen deig er 24 timer. Etter de første 12 timene i kjøleskapet, ta ut deigen, form deigkulene og sett dem tilbake i kjøleskapet i ytterligere 5/6 timer. De resterende timene bruker vi til å fullføre hevingen på utsiden av kjøleskapet. Vi må alltid ta hensyn til romtemperaturen for den andre delen av hevingen. Om sommeren kan deigen stå flere timer i kjøleskapet, mens om vinteren kan deigbollene være lenger ute av kjøleskapet. Derfor er de siste 12 timene av hevingen avhengig av utetemperaturen.