5 fordeler med et motstrømsbasseng

Du har kanskje hørt om swimspa, eller motstrømsbasseng som det heter på norsk. Men hva er det egentlig? Og hvorfor er det en god idé?

Du har kanskje hørt om swimspa, eller motstrømsbasseng som det heter på norsk. Men hva er det egentlig? Og hvorfor er det en god idé? Et motstrømsbasseng er den geniale kombinasjonen av et basseng og et massasjebad – en kompakt løsning med mange funksjoner. Her er det vi mener er de fem største fordelene med et motstrømsbasseng.

1. Både massasjebad og basseng

Et motstrømsbasseng er både for svømming og avslapning. Kombinasjonen gjør at motstrømsbassenget dekker alle behov. Det er to deler, en del med massasjebad og en bassengdel. I bassengdelen er det vannpumper. Det er disse som skaper motstrømmen du kan svømme i. Motstrømsbassenget gir deg altså både fordelene med et basseng og fordelene med et massasjebad. Ja takk, begge deler!

Les mer: Spabad, massasjebad og swimspa – hva er egentlig forskjellen?

2. Lite plass for mye basseng

Størrelsen på et motstrømsbasseng er mye mindre enn et vanlig basseng. De fleste er mellom fire og seks meter lange og rundt to meter i bredden. Du trenger med andre ord ikke å ha verdens største uteareal for å kunne ha et motstrømsbasseng i hagen. Selv om bassenget ikke er langt, kan du svømme langt. Motstrømmen gjør at du kan svømme på stedet hvil, som en slags vanntredemølle. Dette er det perfekte badet for deg som ikke har allverdens med plass, men som likevel ønsker å ha et svømmebasseng i hagen.

3. Svømmetrening for store og små

Motstrømsbassenget er designet for aktivitet. Intensiteten på strømmen i vannet kan varieres. Jo høyere intensitet, jo mer krever det av deg som svømmer. Det er også mulig å gjennomføre andre former for trening i bassenget. Vannhøyden er på litt over en meter. For eksempel kan du «løpe» i motstrømmen, eller så kan du skru på musikk og gjøre vannaerobic. Motstrømsbassenget er ikke bare til glede for voksne, det er et trygt og godt miljø for barna å lære å svømme. 

Når du er ferdig med treningsøkten trenger kroppen hvile. Studier har vist at hydroterapi gir raskere restitusjon, så da er det bare å sette seg i massasjedelen av bassenget og skru på dysene for en dyp massasje av musklene.

4. Helårs basseng

Et vanlig basseng har som regel en sesong på to-tre måneder, alt etter hvor god sommeren i Norge er. Med et motstrømsbasseng slipper du å tenke på sesonger – det kan du bruke hele året. Vanntemperaturen kan enkelt justeres, slik at du kan nyte et utendørs bad i både januar og juli. Det er også mulig å installere motstrømsbassenget innendørs, hvis du foretrekker det.

5. Enkel montering

Sammenlignet med et svømmebasseng er et motstrømsbasseng veldig enkelt å få på plass. Det leveres på døren, og heises på plass med en kran. Du trenger ikke grave det ned i bakken, og du må ikke bygge en plattform rundt det. Bassenget kan stå hvor som helst, så lenge underlaget er flatt. Du trenger en elektriker til å koble på strømmen, men når det er gjort er det bare å fylle i vannet, skru på massasjedysene og hoppe uti!

Gå med strømmen

Det er altså mange fordeler ved å gå med strømmen og velge et motstrømsbasseng.  Ta kontakt om du ønsker mer informasjon om motstrømsbasseng eller noen andre typer bad, vi er alltid klare for en prat om bading!