NORGES STØRSTE SPAFORHANDLER
Pizzadeig
- Ingredienser til 7 bunner
- Tilberedningstid: 24 timer
Ingredienser
- Kornmel – 200 gr.
- Finmalt mel – 800 gr
- vann – 600 cl
- frysetørret gjær – 3 gr
- salt – 20 gr
- extra-virgin olivenolje – 20 cl
Fremgangsmåte
- Ha alt melet i en bolle
- tilsett frysetørret gjær
- La blandingen lufte seg
- Hell oppi vann sakte
- Elt slik at blandingen trekker til seg vannet
- vi anbefaler en vannhardhet på 19 gF
- Ha i salt og elt
- Ha i olje og elt
- Vi avslutter ved å rulle ut deigen på et bakebrett
- Legg deigen i boksen
- og sett den i kjøleskapet i 12 timer
- Skjær opp deigen i mindre emner, hver på cirka 225 gram
- Form boller av deigen og legg de i kjøleskapet i ytterligere 5-6 timer
- Vi fortsetter heveprosessen ute av kjøleskapet de resterende 5-6 timene
Den totale tilberedningstiden for denne typen deig er 24 timer. Etter de første 12 timene i kjøleskapet, ta ut deigen, form deigkulene og sett dem tilbake i kjøleskapet i ytterligere 5/6 timer. De resterende timene bruker vi til å fullføre hevingen på utsiden av kjøleskapet. Vi må alltid ta hensyn til romtemperaturen for den andre delen av hevingen. Om sommeren kan deigen stå flere timer i kjøleskapet, mens om vinteren kan deigbollene være lenger ute av kjøleskapet. Derfor er de siste 12 timene av hevingen avhengig av utetemperaturen.