Så ofte bør du bytte filteret i spabad og swimspa

I denne artikkelen gir vi svar på alt du måtte lure på om filteret i ditt spabad, inkludert hvor ofte det bør byttes.

Å ha gode rutiner på vedlikehold av spabadet eller swimspaet ditt er helt avgjørende for at spabadet fungerer som det skal. I denne artikkelen gir vi svar på alt du måtte lure på om filteret i ditt spabad, inkludert hvor ofte det bør byttes.

 

Hvordan fungerer filteret? 

Filteret er en viktig del av ditt spabad eller swimspa. Selv om badevannet ser tilsynelatende rent ut, inneholder det ofte oljer, kremer, skitt og andre miljørester. Måten filteret fungerer på er ganske enkelt: Vannet renner gjennom det og fanger uønskede partikler. Disse partiklene blir liggende i filteret helt til du renser det, så her spiller vedlikehold en viktig rolle i å opprettholde filterets funksjon. Dette går vi nærmere inn på i neste avsnitt.

 

Hvorfor er det viktig å holde filteret rent? 

Det er flere grunner til at du ikke bør slurve med filteret i ditt spabad eller swimspa. En av de viktigste har med vannhygiene å gjøre. Ved siden av desinfiseringsmidler spiller filteret en viktig rolle i å holde vannet rent. Hvis filteret er tett eller skittent kan det påvirke vannkvaliteten og i tillegg stoppe opp vanngjennomstrømningen. Det fører til en økt bruk av desinfeksjonsmidler (som bromin eller klorin) for å holde vannet rent. Er filteret ekstremt skittent kan smuss og skitt slite på varmeelementet, pumpene og andre viktige komponenter.

 

Sørg for gode rutiner på vedlikehold 

For å unngå en bakteriefest i badevannet, er det viktig å sørge for gode rutiner når det gjelder rensing og bytting av filteret. Jo oftere du bruker spabadet eller swimspaet, desto oftere bør du rense filteret. Generelt anbefaler vi at du renser filteret regelmessig, gjerne en gang hver fjerde uke, med SpaCare Filter Cleaner. La filteret ligge i en bøtte med varmt vann og 1 desiliter SpaCare Filter Cleaner i 12-24 timer før du skyller grundig. Merk: Det er viktig at filteret er helt rent før det monteres tilbake i spabadet.

Les mer: Slik vedlikeholder du massasjebadet ditt 

Hvor ofte bør du bytte filteret? 

Uavhengig av hvor ofte du bruker spabadet og hvor ofte du renser filteret, så bør det aldri gå mer enn ett år før du bytter filteret. Hvorfor? Selv om du ikke bruker spabadet så ofte, vil vannet uansett sirkulere gjennom filteret som vil slite på det over tid. Da vil skitt og smuss lettere trenge gjennom filteret og inn i pumpene. 

En tommelfingerregel er å bytte filteret hver andre måned for å sikre at filterets ytelse og effektivitet ikke svekkes.

Ha alltid to filtre tilgjengelig 

Et godt tips er å alltid ha to filtre i hus. Da vet du at du har et rent tilgjengelig når du renser det andre filteret. 

Som Norges største spaforhandler, har SPAXO filtre av høy kvalitet til de fleste spabad og motstrømsbasseng, uansett leverandør. Og du! Vi leverer hjem på døren i hele landet. Finn riktig filter til din modell her i vårt brede sortiment. Skulle du trenge vannkjemi eller annet tilbehør, finner du også dette i nettbutikken.