Pizzaovner

FAQ

Alfa ble startet som produsent av tradisjonelle vedfyrte ovner og har siden begynnelsen fokusert på å forbedre ildfaste materialer for å oppnå bedre termisk ytelse. I dag produserer Alfa kommersielle og boligovner av høyt kaliber og har fornyet hjemmesektoren ved å utvikle Forninox™-teknologien.

Derfor har vi kommet på ideen om å isolere en ildfast vedovn ved å belegge den med lag av rustfritt stål. Dette har gjort det mulig for oss å forbedre ovnens termiske ytelse, drastisk redusere vekten og lette mobiliteten ved å føye til hjul med høy motstand.

Alfa-ovner produsert med denne teknologien har mye lavere energiforbruk enn konkurrerende produkter og bruker mindre tid på å nå steketemperaturen.

Alfas stålovner er enklere å bruke enn tradisjonelle ildfaste, da du lettere kan håndtere ilden takket være den kompakte strukturen som lar varm luft sirkulere inne i dem og maksimere varmen mens den er i bruk. I tillegg gjør den lave vekten at de kan brukes til mange forskjellige ting.

Så og si overalt. Stålovnene kommer i en mobilversjon med hjul for bruk på terrassen, i hagen og deretter setter man dem innendørs i vinterhalvåret. Serien vår omfatter også mindre modeller hvis plassen er liten. Med den lille ONE kompakte pizzaovnen, kan du til med bruke ovnen på balkongen din.

Gassdrevne ovner kan kobles til gassuttaket eller til en LPG-beholder.

For å installere en stålovn fra Alfa følger du bare et par enkle trinn:

  • Plasser bunnen av strukturen.
  • Sett skorsteinsdekselet inn i røykrøret.
  • Sett skorsteinsdekselet og røykrøret inn i ovnens kuppel.

Hvis du har en vedfyrt ovn kan du ta den i bruk umiddelbart, men hvis du har en gassdrevet (eller hybrid) modell må du koble den til gassuttaket eller LPG-beholderen ved hjelp av den medfølgende slangen og feste den med en klemme. Hvis du vil lage din egen tradisjonelle pizzaovn, er ting litt mer kompliserte, da du må bygge et fundament av murstein og betong, montere de forskjellige delene til kuppelen og belegge ovnen med ekstra ildfast materiale.

Har du en gassovn, vri på knappen, trykk på tennknappen og juster flammen. Hvis du har en vedfyrt ovn, nør opp flammer i midten av ovnen ved hjelp av noen tørre pinner og legg på noen større vedkubber når ilden tar tak. Deretter legger du på noen kubber som er omtrent 5-10 cm i diameter for å danne nok glør.

Jo større ovnen er, jo mer fyringsved trenger du for å nå tilberedningstemperaturen. I de større modellene anbefaler vi å at det er jevn fordeling av flammene inne i ovnen for jevn varme. Bruk tørr hardved for å unngå tykk, svart røyk som kan ødelegge rettene dine.

Når du fyrer i den vedfyrte ovnen, er det nødvendig at varmen gradvis bygger seg opp til en temperatur på omtrent 300 °C (570 °F) for å tørke ut fukt og forsiktig “herde” det ildfaste materialet slik at det kan sørge for overlegne tilberedningsresultater.

Når det gjelder varme og aromatisk verdi, er de beste treslagene eik og bøk. Aldri bruk eviggrønn ved som brenner raskt og etterlater store mengder sot og kreosot. Lær mer om dette emnet ved å lese bloggartikkelen vår om å velge fyringsveden med best varmeverdi.

Så og si alt mulig. Takket være de svært høye temperaturene de oppnår, er Alfa-ovner spesielt godt egnet for tilberedning av Napolitansk pizza på omtrent ett minutt ved 450 °C (840 °F) men ingenting hindrer deg i å bruke den ved lavere temperaturer til å lage brød, stek, fisk, grønnsaker, puddinger og annet. Ta en titt på oppskriftene her på bloggen vår. Lag en ny vri på rettene dine med en vedfyrt ovn.

Du kan lage all slags pizza i våre ovner. Husk imidlertid på at pizza i form tilberedes ved lavere  temperaturer. Ikke vær redd for å forsøke å finne ut av hvordan ovnen din fungerer.

Å holde ovnen ren garanterer sikkerhet og bedre ytelse. Mellom to tilberedningsøkter skrubber du ovnsgulvet med en børste for å fjerne matrester og brent mel. For en grundigere rens, la ovnen kjøle seg ned og bruk en fuktig klut til å tørke bort brent mat. Hvis du har en vedfyrt ovn, fjerner du asken med en metallspade når ovnen er helt avkjølt.

Alfas hjemmeovner kan tilpasses ved å velge hvilken type varmekilde man ønsker (ved, gass eller hybrid) eller tilgjengelig farge.

Av produksjonsmessige årsaker, kan ikke Alfa lage skreddersydde ovner, men du finner med stor sannsynlighet den modellen som best passer til dine behov i det brede produktspekteret vårt.

Alfas ovner gir deg mye igjen for pengene. Prisområdet varierer etter modell og type av varmekilde.

  • Forninox™-teknologi: strukturen er dekket av en stålkuppel som øker den termiske isolasjonen og gjør ovnen mer energieffektiv. Den påfølgende vektreduksjonen har gjort det mulig å utvikle ovner som er enkle å flytte på.
  • Kompakt flammeteknologi: Med denne innovasjonen, etterligner gassfyrte ovner de sterke flammene til sine vedfyrte motstykker ved å kontrollere varmen fra strålingen. Disse ovnene varmes raskt opp og når høye temperaturer, akkurat slik som vedfyrte ovner gjør.
  • Flue System-teknologi™: Alfas siste patenterte innovasjon (2019) har å gjøre med et spesielt ovnsdesign som gjør at den varme luften frigjør all varmen før den sendes opp gjennom røykrøret. Varmeverdien maksimeres, den termiske effektiviteten forbedres, energiforbruket reduseres.

Ildfaste materialer med høy thermisk effektivitet: Byggeblokkene i tradisjonelle Alfa-ovner i over 40 år og fortsatt nøkkelfaktoren til suksess i dagens RUSTFRIE stålovner.

Alfas ovner garanterer nøyaktig tilberedning av maten med maksimal termisk effektivitet på grunn av bruk av den siste teknologien. Alle våre produkter er laget for å vare selv om de brukes utendørs i de mest ugunstige værforholdene takket være den solide strukturen og flerlags pulverlakk. Stålovnene er særdeles lette og enkle å flytte slik at de kan ta på seg alle utfordringene som er på et kjøkken. Videre er Alfa synonymt med  “Made in Italy”, designerovner som øker og kombinerer italiensk tradisjon og kunnskap, og tar det til neste nivå med de siste innovasjonene, slik som:

  • Forninox™-patentet.
  • det kompakte flammesystemet.
  • Flue system-patentet™.

-

Alfa produserer alle sine produkter fra dyktige, italienske hender som har blitt anerkjent for kvaliteten over hele verden siden 80-tallet. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når verdens største produsent av vedfyrte ovner utfører sin lidenskap – perfeksjonert til fingerspissene.

-

Det enkle svaret er: det kommer an på hva du skal bruke det til. Ovnen er det mest allsidige kjøkkenapparatet da det brukes til å tilberede praktisk talt alle typer retter: fra forretter, gjennom hovedretter og sideretter til desserter. Bli bedre kjent med hvordan du kan utnytte din ovn til sitt fulle potensiale.

-

Trenger du veiledning i hvordan du får optimal vannkvalitet? Her får du alt du trenger av informasjon!

-

Last ned vår omfattende spaguide der du finner masse nyttig informasjon og flotte produkter.

-

Få de beste tipsene og inspirasjon for hvordan du kan få mest ut av ditt uteområde.

Vi tilbyr enkel og oversiktlig finansiering

-

Slik fungerer det:
1. Finn ditt drømmeprodukt
2. Trykk på kjøpsknappen
3. Fyll inn ditt personalia
4. Velg hvordan og når du ønsker å betale

Vi tilbyr utsettelse eller finansiering av hele beløpet, fra så lavt som kr. 1243,- pr. måned for noen av modellene, med inntil fem års avdrag.