Derfor bør du bruke aromaterapi i massasjebadet

Aromaterapi er siste bit i puslespillet når det kommer til å skape den ekte spafølelsen hjemme. Aktiver alle sansene og oppnå fokus og dyp avslapning.

Har du et massasjebad men lurer på hvordan du kan gjøre opplevelsen enda mer komplett? Da er det bare å fortsette å lese. Aromaterapi er siste bit i puslespillet når det kommer til å skape den ekte spafølelsen hjemme. Aktiver alle sansene og oppnå fokus og dyp avslapning. Hvis du fortsatt er i tvil har vi samlet noen gode grunner til å bruke aromaterapi i massasjebadet. 

Hva er egentlig aromaterapi?

Aromaterapi er en eldgammel medisinsk behandlingsform, hvor plantenes egenskaper utnyttes gjennom deres eteriske oljer. Aromaterapi brukes i forskjellige former, ofte er det knyttet til avslapping og avspenning. Det er flere måter å bruke oljene på, noen kan smøres direkte på huden, de kan blandes ut med massasjeoljer, man kan inhalere dem med en diffuser eller – kanskje den aller beste måten – putte dem i massasjebadet. 

Les mer: Senk skuldrene – det er tid for spa

Helsefordeler

Aromaterapi er mer enn bare god lukt og velvære. De ulike plantene har forskjellige egenskaper. Alle oljene har til felles at de dufter godt, bare det å konsentrere seg om en duft kan føre til dyp avkobling og avslapping. Hvis du vet hva du ønsker å oppnå med aromaterapien kan det være nyttig å sette seg litt inn i hvilke egenskaper de har. 

Stress

Stress er noe de fleste kjenner på fra tid til annen. Et høyt stressnivå over lang tid kan være skadelig, det er derfor lurt å finne ut hvordan du kan koble av. Dufter som virker avstressende er blant annet Lavendel og Jasmin. Hell i duftene, skru på massasjedysene og len deg tilbake. 

Søvn

Sliter du med å sovne om kvelden? God søvn er viktig for å fungere optimalt om dagen. Et varmt bad med aromaterapi kan være med på å roe ned kroppen og hodet før du legger deg. Lavendel er kjent for å være søvndyssende, men du kan også prøve kamomille. Tenn levende lys og la roen senke seg.

Stive muskler og ledd

Det er alltid ubehagelig å være stiv i kroppen. Kanskje du har en stillesittende jobb, eller er støl fra en skikkelig treningsøkt. Jo lengre man lar være å avspenne, jo verre blir det gjerne. Et skikkelig massasjebad kan være nøkkelen. Det finnes oljer som kan bidra til å redusere inflammasjon i stive ledd og muskler, prøv Eucalyptus eller Rosmarin i vannet. 

Forkjølelse

Det er vanskelig å unngå å bli forkjølet fra tid til annen, da kan det være deilig med litt egenpleie og avslapping slik at du fortere føler deg som deg selv igjen. Både Eucalyptus og Furu er gode for immunforsvaret og kan gjøre at du føler deg mindre tett. 

Tørr og gusten hud

Med skiftende vær og kald luft kan huden tørke ut. For å unngå å tørke ut huden ytterligere når du bader, er det lurt å tilsette aromaterapi i badevannet. All aromaterapi er mykgjørende og hydrerende for huden. Hvis du i tillegg smører deg inn med bodylotion som tar vare på hudens naturlige fuktighet, er du sikker på å holde på gløden hele året rundt. 

Spa-følelsen

Aromaterapi kan altså virke lindrende og avslappende, samtidig som det gir den ultimate spafølelsen. Bruk det alene eller sammen med noen du er glad i og la sansene ta over. Ta en titt på det store utvalget av aromaterapi og finn din favorittduft  i dag.