4 helsefordeler med eget massasjebad

Foruten å hjelpe deg med å finne hvilepulsen, er det langt flere mulige helsefordeler med å tilbringe tid i et massasjebad. 

Å senke kroppen ned i et varmt massasjebad etter en lang og slitsom arbeidsdag er kanskje akkurat det du trenger for å slappe av og koble ut hverdagens stress. Foruten å hjelpe deg med å finne hvilepulsen, er det langt flere mulige helsefordeler med å tilbringe tid i et massasjebad. 

Nedenfor finner du fire interessante fordeler med et massasjebad du bør vite om. 

1. Reduserer stressnivået 

En av de største fordelene med et massasjebad er at det kan bidra til å redusere stress-symptomer. Et utendørs massasjebad skaper en forfriskende sone for full avslapning og nytelse gjennom den beroligende effekten av varmt vann og massasjedyser. Faktisk så viser en studie publisert i Scientific Reports at det ikke skal mer til enn kun noen få minutter med lett massasje for å lindre både fysiske og psykiske påkjennelser forårsaket av stress. 

Ønsker du å ta avslapningsterapien til nye høyder? Skru på rolig musikk, demp utelyset, tilfør aromaterapi og nyt! 

2. Bedre søvn 

Stress og søvn går hånd i hånd. Når stressnivået ditt senkes vil du til gjengjeld få bedre søvn – som er viktig for at kroppen og hjernen skal fungere godt. I følge en studie fra Washington State University, førte stress, angst og depresjon til mindre søvn, samtidig som endringer i søvnrytmen så ut til å frembringe dårlig mental helse. 

Les mer: Drømmen om spabad har aldri vært nærmere

3. Kan lindre smerter 

Om du sliter med vonde muskler og ledd, bør du ikke undervurdere fordelene med å ha tilgang på et massasjebad. Kombinasjonen av varmt vann og massasje fra massasjedyser får kroppen til å slappe av og kan redusere smerter ved å løsne muskelspenninger og lindre såre ledd. Denne avslapningsteknikken er spesielt effektiv for mennesker med fibromyalgi som ofte har langvarige smerter i mange muskelgrupper. Også mennesker med revmatisk artritt kan ha god nytte av massasjebehandling for å redusere hevelser og smerter i betente ledd. 

Les mer: Slik kommer du i gang med massasjebadet ditt 

4. Bedre kardiovaskulær helse 

Å slappe av i et massasjebad gir ikke bare en følelse av velvære, men en studie viser også at det å senke kroppen ned i varmt vann kan ha god effekt på den vaskulære funksjonen og blodtrykket. Studien – der forsøkspersonene lå i badestamper med vanntemperatur på 40,5 varmegrader – antyder at passiv varmeterapi kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, spesielt blant dem med begrensede evner til å utføre fysisk aktivitet. 

Utforsk vårt sortiment med massasjebad og opplev helsefordelene du også!