Er det trygt med utepeis på treterrassen?

Drømmer du om å samle venner og familie rundt en utepeis på terrassen din? En utepeis er en investering i koselige stunder og gode samtaler, men det er viktig at det er helt trygt. Heldigvis kan du oppnå peisdrømmen, selv om du har en terrasse av tre!

Utepeis tar terrassen til et nytt nivå

En utepeis er kanskje noe av det koseligste du kan tilføre uteplassen din. Et godt tilskudd til enhver terrasse. Varmen fra flammene lar deg sitte ute mye lenger om kvelden og samtidig utvide vår- og høstsesongen. Du trenger ikke dra på telttur for å sitte rundt bålet. Finn frem kakao, pledd og samle familien ute under stjernehimmelen for deilig, utendørs peiskos. 

Er det trygt med terrassepeis på underlag av tre? 

Har du lagt utepeisdrømmen på is på grunn av uteområdet ditt? Treunderlag og flammer høres kanskje ikke ut som en veldig god ide. Heldigvis er det mulig å gjøre det helt trygt med en utepeis til din terrasse, selv om den er av tre.   

I dag finnes det peiser som brenner propangass. Dette gjør det mulig å ha en peis som ikke varmer nedover i gulvet, men kun avgir varme oppover. Litt som at man kan ha en gassgrill på en liten balkong, vil du kunne ha levende flammer uten risiko. Utepeisen vil styres med en enkel av/på-knapp, og du trenger ikke være bekymret for at kull eller tre detter ned og etterlater merker på terrassen. Et trygt, lekkert og enkelt alternativ som varmer hele familien! 

Les også: Fyre med tre, gass eller elektrisitet – hva er best?

Velg en utepeis i betong 

Det finnes utepeiser i mange ulike, design og materialer. Før du går til innkjøp av en ny utepeis kan være lurt å tenke over hva slags modell som passer for din terrasse. 

Et av de mest slitesterke og vedlikeholdsvennlige materialene du finner der ute er betong. Da gjerne glassfiberarmert lettbetong (GRC). Dette materialet er lettere enn vanlig betong, uten at det er mindre slitesterkt. Materialet tåler vær og vind, høy temperatur og vil verken flasse eller falme, selv når det står utendørs – år etter år. 

Vi hjelper deg med din utepeis

Hos SPAXO har vi lang erfaring med å gjøre uteplassen til et hyggelig sted. Vi fører flere ulike utepeismodeller fra Elementi – alle ferdig montert, slik at du kun trenger å koble på gasskolben og skru på flammen. Ta kontakt i dag for en uforpliktende og hyggelig samtale!