Dette pakker du i strandvesken

Når en lang dag på stranden skal nytes kan det være en utfordring å finne ut hva man skal pakke. Derfor har vi satt sammen denne listen, slik at du skal få den beste strandopplevelsen i sommer.
Når en lang dag på stranden skal nytes kan det være en utfordring å finne ut hva man skal pakke. Derfor har vi satt sammen denne listen, slik at du skal få den beste strandopplevelsen i sommer.

Lyden av båtmotorer som tøffer nedover kysten, varme svaberg og lukten av tang. Det er sommer og tid for å søke tilflukt fra varmen langs nærmeste strand. Men, hva pakker man?

Solbeskyttelse

Det første du pakker er badetøy og håndkle, men har du husket å ta med solbeskyttelse? Solkrem med passende faktor for din hudtype og solbriller er helt essensielt når man skal tilbringe en lang dag i solen. Mange velger også å ta med en solhatt eller caps for å beskytte hodebunnen og ansikt mot solbrenthet. Aloe vera er også kjekt å ha med i strandbaggen i tilfelle man skulle bli brent.

Aftersun er også viktig å ha med. Huden blir veldig ømfintlig i solen. Etter å ha stekt vel og lenge bør man smøre kroppen med det samme man sier seg ferdig for dagen. For de som har litt lengde på håret er solbeskyttelse for hår lurt å pakke med. Håret blir, i likhet med huden, brent i solen. Derfor bør du ikke glemme å ta vare på det i sommermånedene.

Underholdning

Selv om det er nok å ta seg til på stranden, spesielt hvis du har med deg barn, er det deilig å ha med aktiviteter som ikke krever så mye. Husk å ta med litt godt lesestoff, være seg et magasin, en avis eller en bok fra sommerens leseliste.

Hvis du heller ønsker å bruke mobilen når du mesker deg i solen bør du ha en nødlader parat. Det er mildt sagt kjipt å bli tom for strøm når du hadde planlagt å bruke tid på å lese nyheter på nett eller endelig skal fullføre den e-boken du har begynt på.

Hodetelefoner eller høyttalere? Det avhenger av hvor du skal ligge og om du vil plage de som ligger ved siden deg. Det kan også være litt bråkete på offentlige strender, så høretelefoner kan være lurt om du for eksempel skal høre på lydbok.

Mat og drikke

Frukt og potetgull er klassikere å ta med seg på stranden. Frukten er god, saftig og smaker herlig, potetgull har høyt saltinnhold, noe som er viktig når man svetter mye. Pakk med et piknikteppe for å lage et trivelig spisested for deg og familien.

Man må selvfølgelig ha litt ordentlig mat også! Og da må man nesten følge sine egne preferanser. Vårt forslag er wraps, da dette er enkelt å frakte og enda enklere å pakke. Hvis man ankommer stranden i bil er det ikke et problem å ta med seg en engangsgrill og lage litt grillmat utover ettermiddagen. Husk å ta med våtservietter, for å vaske bort søl fra is og mat!

Et veldig lurt tips for å sikre at man har tilgang til avkjølt vann gjennom dagen er å, i tillegg til annen drikke, ta med en halvannen liter-flaske fryst vann til hver. Den holder lenge og vil kunne by på iskald leskende drikke gjennom dagen for store og små.

Det lille ekstra

Mange reiser til stranden med kollektivtrafikk eller tar sykkelen. Da er det begrenset hva man får med seg. Reiser du derimot med bil er det lov å unne seg litt luksus. Det å ha med seg en strandstol er for eksempel fantastisk!

Har du barn kommer det ofte badeleker. Oppblåsbare båter man kan ro i, en badering eller badeball er ikke å forakte for lekne barn. SUP er en aktivitet hele familien kan bedrive og vil virkelig sette både kropp og fantasi i sving. Brettpadling er godt for kroppen, samtidig som det er moro å kunne se vannet fra et annet perspektiv. SUP er en fantastisk sport for nybegynnere da den er lett å mestre for de fleste. Dette er også et perfekt sted å ligge å sole seg for den som ikke blir sjøsyk!

Det er allerede nevnt engangsgrill, men kjølebag er en annen matrelatert luksus som hever strandopplevelsen. Da vil man sikre tilgang til nedkjølt drikke og mat gjennom dagen.

Husk også å pakke en real dose godt humør. Det viktigste er tross alt ikke hva du har med deg, men hvem du er på stranda med! Nyt sol, sommer og selskap sammen med hverandre.