Strandaktiviteter for hele familien!

Late dager på stranden er fantastisk, men det er godt å få aktivisert kroppen også. Vi har samlet våre favorittaktiviteter for en dag langs kysten i sommermånedene.
Late dager på stranden er fantastisk, men det er godt å få aktivisert kroppen også. Vi har samlet våre favorittaktiviteter for en dag langs kysten i sommermånedene.

Den norske sommeren er fantastisk når den viser seg fra sin beste side. Da er det bare å finne frem badetøyet og trekke til nærmeste strand. For hva er vel ikke deiligere enn lukten av sjø, sand mellom tærne og følelsen av varme svaberg mot vått badetøy?

Bading er selvsagt for de fleste, men de færreste av oss orker å bade hele dagen. Da er det godt å ha noen andre strandaktivteter parat som aktiviserer hele familien.

Utfordre koordinasjonen

I kategorien spill man kan spille på stranden, er listen lang. Vi har selvfølgelig de vanlige aktivitetene som fotball i gresset, sandvolleyball om det er tilrettelagt for det, eller strandtennis.

Med årene har det blitt populært med kubb, og det er virkelig moro for hele familien. Det er visstnok et svært gammelt spill som sies å ha blitt oppfunnet av vikingene. Spillet er rimelig og enkelt, slik at alle kan delta. Det går ut på at du skal kaste pinner på motstandernes kubber. Likt antall kubber settes opp på en rekke foran hvert lag, som igjen står overfor hverandre med en passelig avstand. Når alle motstanderens kubber er nede, er det om å gjøre å felle kongen, en større kubbe plassert midt mellom de to lagene. Det første laget som feller kongen har vunnet spillet – som egentlig er ganske likt kanonball, bare at man ikke kaster direkte på motspillerne. Moro for hele familien altså!

Lek i vann

Det å leke i vann er selve definisjonen på aktivitet for hele familien å regne. Her tilpasser man enkelt etter alder på eventuelle barn, og såfremt temperaturen tilsier det kan man være uti lang tid avgangen.

Hoppe sa gåsa. Danse sa reven. Så hopper vi. Så danser vi. Så setter vi oss ned. En-to-tre! For de minste er denne leken perfekt for vanntilvenning, og moro er det også. Når man kommer til tre dukker alle under vannet samtidig og hvis barna er klare går hodet under vann også.

SUP, eller stand up paddle, er en aktivitet man kan gjøre alene eller sammen med barna. En samlende aktivitet som er moro, samtidig som man får en treningsøkt på kjøpet. Med et oppblåsbart SUP-brett kan man enkelt frakte det med seg og rydde det vekk når sesongen er omme.

For de voksne kan man gjøre besøket til stranden enkelt om til en spa-dag. Peeling ved bruk av sand er svært behagelig, og om du har med en god aftersun å smøre på etterpå vil du sitte igjen med myk og deilig hud. Om man befinner seg i nærheten er det flere gode grunner til å ta seg en dupp i vannet. Det virker selvfølgelig avkjølende, men mange hudproblemer vil vise forbedring ved å bade i saltvann.

Klassikere som aldri går av moten

Sannsynligheten er stor for at du har bygd et sandslott i løpet av livet. Hvis du har barn er dette en perfekt tradisjon å gi videre. Lag et stort slott med vollgrav og la de små leke med det når bygget er konstruert. Det vil garantert gi mersmak!

Krabbefiske er en klassiker med god grunn. Alt du trenger er en klesklype og hyssing, så er dere i gang. Dykk etter blåskjell, slå dem i steinene i moloen og vent i spenning på første napp. Når dere har sett dere lei på fiskingen kan man ha krabbeløp! Bare pass på at dere er nærme nok vannet til at krabbene finner veien hjem igjen!

Selv om det er deilig å meske seg i solstråler store deler av dagen, er ikke det bra for sart barnehud i lengden. Se til at dere har pakket med dere noen aktiviteter som kan gjøres under parasollen også. Avhengig av barnas alder tar man med passende leker og aktiviteter. Blader å lese i er alltid en slager, men også bøker for de litt eldre er nok til å holde dem okkupert i noen timer.

Så, da er det bare å nyte sommerdagene. Og for all del, ikke glem solkremen, folkens!