Velg et stillegående boblebad

Hverdagen er full av lyder. Aldri før har så mange vært opptatt av stillhet – derfor bør du velge et boblebad som er stillegående.
Hverdagen er full av lyder. Aldri før har så mange vært opptatt av stillhet – derfor bør du velge et boblebad som er stillegående.

Det er få ting som kan gå en på nervene like mye som en konstant during, enten fra kjøleskapet, boblebadet eller naboens gressklipper.

Mange ønsker å komme bort fra hverdagens kjas og mas ved å ta seg et avslappende og deilig bad. For å oppnå maksimal nytelse, kan det være fordelaktig å slippe konstant summing av en motor i bakgrunnen.

Støy så langt øret kan høre

Muligens sett bort i fra innerst i skogen, omringes vi av høye, lave, myke og harde lyder, uansett hvor vi befinner oss. En durende oppvaskmaskin kombinert med skravlete naboer med lakenskrekk kan være irriterende nok i seg selv. Rumling fra rørene, en masete kjøkkenvifte eller en støvsuger som skaper bekymringer om varig tinnitus kan være eksempler på andre irritasjonsmomenter.

Mobilen er også stadig gjenstand for lyd, selv når du har den på lydløs. Anrop og varsler fra mail, Instagram, Messenger, Snapchat, nettaviser, Facebook og andre apper tikker inn til alle døgnets tider. Dette skaper ikke bare lyd i rommet, men fører også periodevis til støy i hodet. Skal man i tillegg ta for seg alle lydene man blir utsatt for i løpet av en dag, kan man holde på i det uendelige.

Stillhet for ørene – ro i sjela?

Parallelt med et økende støynivå, blir det stadig mer populært å oppsøke det motsatte. Ikke bare blir norske skoler anbefalt å innføre stillhet som eget fag, men aviser, magasiner, blogger og sosiale media skriver side opp og side ned om verdien av å ha det stille rundt seg. «Alle» driver med yoga, reiser på meditasjonsleir i Kroatia, bedriver mindfulness på baderomsgulvet og erstatter mobilen med en bok før leggetid ­– alt for å skape ro og balanse i hverdagen.

Å oppsøke stillhet kan også gjøre det lettere for deg å lytte til det andre sier. Har du en partner som stadig etterspør at du er mer tilstede i samtalene deres? Eller føler du periodevis at tempoet blant kolleger og i møter går litt vel unna på jobben? Da kan du gjøre lurt i å sette av tid i kalenderen til å slappe av i stillhet. Det gjør det lettere å koble av tanker om fortid og fremtid – og løfte deg selv tilbake til det som skjer her og nå.

Moderne spabad er særdeles stillegående

En hektisk hverdag er en realitet for de fleste gjennom hele eller deler av livet. Ikke alle har muligheten til å pakke baggen og forsvinne en uke for å finne seg selv. Heldigvis er det mye man kan gjøre for å senke stressnivået innenfor husets fire vegger – eventuelt hagens fire gjerder.

Å skaffe seg et oppblåsbart boblebad er et godt alternativ til å reise bort. Fordelen med moderne spabad er at de er særdeles stillegående. Enten du går for et basseng som rommer opp til hele familien, modellen som er best i test eller en rimeligere variant, har alle våre modeller markedets laveste støynivå på under 70Db.

Selv om man i butikken blir lovet at sekundviseren på veggklokken er lydløs og megleren skryter av det usedvanlig stille boligområdet, kan du banne på at det på et tidspunkt vil dukke opp summing og lyder du gjerne skulle verdt foruten. Da kan det å gå til anskaffelse av et utendørs spabad som ikke lager lyd, komme godt med.