Hytteinspirasjon: Slik skaper du et innbydende uteområde

På hytta tilbringes ofte fritiden med familie og venner, og mange drømmer derfor om et uteområde som som inviterer til ro, samvær, god mat og hygge. 

Les våre tips og bli inspirert til hvordan du kan skape et varmt og innbydende uteområde på hytta.  

Skap stemning året rundt med en utepeis 

Det er noe veldig avslappende med en utendørs peis. Den er et naturlig midtpunkt i uteområdet på hytta, og lager samtidig en koselig «hyggesone» for familie og venner. Ikke bare kan den gi verandaen eller terrassen et lekkert uttrykk, men den kan også brukes til å flytte hyttekosen ut: her kan det stekes pinnebrød eller marshmallows på sene høst- og vinterkvelder. Uansett om du går for et tradisjonelt peisbord eller en med et autentisk preg, så er utepeisen et «must» på hytta. 

Les også: 5 lekre utepeiser til terrassen

By på hjemmelaget pizza ute 

Med en pizzaovn kan du flytte matlagingen utendørs i sommerhalvåret, og nyte deilig, hjemmelaget pizza sammen med familien eller hyttegjestene. Selv om det kalles for en pizzaovn, er det en ovn som kan brukes til å steke nærmest all slags mat. Fra helgrillet kylling og biff til bakst og desserter – de kulinariske mulighetene er nærmest uendelige med en pizzaovn.  

Jacuzzi + hytte = sant

En jacuzzi, eller et spabad, er det perfekte tilskuddet til uteområdet på hytta. Hva er vel bedre enn å avslutte en lang gåtur, fjelltur eller skitur med et varmt bad med masserende bobler, med bobler i glasset? Ved å investere i et utendørs spabad har du et perfekt samlingspunkt der dere kan nyte mye kvalitetstid sammen. Ønsker du virkelig å sette stemningen, kan du tilføye flott LED-belysning som flyter på vannet

Spabad kommer i en rekke farger og utførelser, som gjør det enkelt å finne den modellen som best komplimenterer din hytte. 

Les også: 3 gode grunner til å kjøpe et SPAXO-spabad til hytta

Dusj i det fri med en utendørs dusj

Det er lite som slår det å kunne dusje i det fri omringet av naturen. Hvis du er så heldig å ha en hytte ved sjøen, så har du sikkert opplevd at barna eller gjestene tråkker inn i hytta med møkkete og sandete føtter. Med en utendørs dusj kan du gjøre dette til et problem som hører fortiden til. En utendørs dusj er også det ultimate tilbehøret til et spabad, da den kan stå lett tilgjengelig slik at det blir en enkel sak å skylle av seg både før og etter et bad. En komplett spafølelse på hytta, med andre ord! 

La deg inspirere: