Tips til aktiviteter i fellesferien

Borte bra, men hjemme best? Ut mot havet? Mil etter mil? Lyse etter krabber? Ikke bestemt deg for hva du skal i fellesferien? Ta en titt på våre seks tips!
Borte bra, men hjemme best? Ut mot havet? Mil etter mil? Lyse etter krabber? Ikke bestemt deg for hva du skal i fellesferien? Ta en titt på våre seks tips!

De fleste gleder seg til den, men noen frykter den. Vi snakker om fellesferien. Tiden man kan bruke på å lade batteriene, ta seg en fest eller få litt kvalitetstid med familie og venner. For noen blir fellesferien en bris, mens andre kan synes det tungt å fylle alle dagene. Hva skal man liksom ta seg til hele tiden?

Ut i vår hage

Hva med en skikkelig hageferie i år? Finn frem utstyret du trenger og bruk et par dager på å skape en egen liten oase hjemme hos deg selv. Hagearbeid skaper sjelero for mange, og kan være avstressende etter lange jobbuker. Dra en tur på nærmeste blomsterforhandler og plukk ut vakre planter. Dra frem utemøblene og pynt med gode puter og tepper, slik at du kan nyte uterommet fra morgen til kveld.

For å ta hagen til neste nivå kan du gå til innkjøp av et oppblåsbart boblebad. Ingenting sier oase som en deilig vannkilde du kan synke ned i. Med et boblebad i hagen kan du risikere en litt for god sommerstemning, så ikke vær overrasket dersom du får mer besøk enn vanlig. Inviter gjerne gjengen på temafest i sommer hvor boblebadet er hovedattraksjonen! Hva med et skikkelig luau, en Hawaii-inspirert fest? Gjør klar fruktdrinkene, finn frem badetøyet, tenn noen tiki-fakler og smell sammen noen flotte blomsterkranser til gjestene dine. Fyr opp boblebadet og fest til huden blir helt rosin.

Gro ut gjellene

Vannsportferien blir mer og mer vanlig i Norge. Tross kalde hav og frosne innsjøer selv på sommerhalvåret kaster mange seg ut i bølgene. Vi har kanskje ikke turkisblått vann som alltid er over 20 grader varmt, men vann har vi – og vi har mye! Dersom du er lysten på å teste ut en ny vannsport i sommer anbefaler vi SUP, Stand Up Paddle, eller brettpadling på norsk.

SUP er en fantastisk vannsport som er såre enkel å mestre. Allsidig er den også, så hele familien vil kunne bruke brettet akkurat slik de ønsker. Hvis du vil finne roen i sommer kan SUP by på herlig vannmeditasjon. Dersom du vil få inn en treningsøkt på vannet vil brettpadlingen utfordre både balanseevne og kjernemuskulatur. Er barna ekstra lekne og aktive om sommeren? La dem leke seg med det store brettet og bli trygge i vann. SUP-brettene er store og stabile, så selv hunden vil klare å holde seg på fire ben. Det beste med utstyret? Hvor liten plass det faktisk tar! SUP-brettene er nemlig oppblåsbare, noe som gjør dem lettere å oppbevare i hus og bil. Du kan til og med ta dem med på lange reiser med fly, båt eller tog. Med SUP sikrer du en sommer som aldri blir kjedelig.

Fordi du fortjener det

Hvis du er hypp på en skikkelig luksusferie kan spa være tingen. Noen velger å bruke store penger på spabesøk i Norge eller utlandet. Men ekte velvære trenger ikke koste skjorta. Hva med å installere en utedusj i sommer? Har du en liten hageflekk hjemme eller på hytta vil en utedusj uten tvil ta ferien til neste nivå. Gå til innkjøp av ansiktsmasker, fotfiler, kroppsskrubber og deilige fuktighetskremer.

For en ekstra spafølelse kan du investere i noen gode aromaterapiprodukter, og la nydelige dufter transportere deg langt vekk. Sliter du med ulike plager er det også mulig å finne alternativer som passer perfekt. Hva med litt avkjølende muskelterapi for såre skuldre? Eller betennelsesdempende terapi for vonde ledd?

Tenn et par stearinlys i hagen, finn fram dine beste frottehåndklær, sett på litt stemningsmusikk og la deg henføre av et helt eget hjemmespa. Hvem vet, kanskje det neste du investerer i blir et boblebad til uteplassen slik at du aldri må forlate hjemmet for litt luksus i hverdagen?

Utvid den indre horisonten

Det virker kanskje mot sin hensikt for noen å bruke ferien med nesa i en bok. Jeg leser nok på jobben tenker du kanskje, og muligens har du rett. Men det er noe helt annet å lese arbeidsdokumenter og jobbrelaterte artikler enn en valgfri roman. Boklesing er utrolig populært for ferierende. Er du en av de som aldri har testet ut en bokferie før bør du virkelig prøve. Dersom været ikke samarbeider kan du finne deg et behagelig hjørne hjemme, dra på en koselig café eller slå deg ned ute i ly for regn eller vind. Er du derimot velsignet av værgudene kan du dra med deg boka ut på plenen, stranda eller kanskje i boblebadet eller på SUP-brettet?

Har du en bok liggende som du har lovet deg selv å lese gang på gang, men aldri kommet til? Nå har du sjansen! Men ikke tving deg selv til å lese noe bare fordi du «burde». Bokferien er til for å nytes, og ingen bøker er «guilty-pleasure» dersom de virkelig gir deg glede. Da er de faktisk bare «pleasure». Velg deg ut en bunke med bøker, uten et press på at du må klare å komme gjennom alle før ferien er omme. Nyt de i ditt eget tempo. Du vil bli overrasket over hvor deilig det er å la nettbrettet eller telefonen ligge i fred.

Sommerbris eller sofagris?

La oss være ærlige. Sommeren blir nesten aldri like flott som vi ønsker. Vi er forbannet med mye dårlig vær i store deler av landet. Men regntunge somre kan være en velkommen periode for mange. Da får vi nemlig ikke så dårlig samvittighet av å sitte inne og stirre på skjermen. I ferier er det lov å ta igjen alle episodene i den nye serien du har lyst til å se. Det er lov å ha film-maraton med venner til langt på natt, eller dokumentarfest med noen utvalgte som deler samme interesse som deg.

Skulle det likevel bli strålende vær hele sommeren kan du føle deg revet mellom skjerm og sol. Da er det ingenting i veien for å bli liggende henslengt i parken med en fulladet laptop og gode øretelefoner. Eventuelt kan du forsøke å flytte TV-en så langt ut du klarer, slik at du kan få med deg både filmer og serier fra hagen, hengekøya eller boblebadet. Fellesferien er tross alt din til å gjøre med som du vil. Og ingen skal gi deg dårlig samvittighet dersom du foretrekker å bruke tiden på skjermtitting.

Ut på eventyr

I fellesferien blir sekker pakket, pass børstet støv av og solfaktor klint på. Sydentur, storbyreise, fjellvandring, togtøffing eller bilkjøring? Det er overhodet ikke unormalt å sette kursen mot det store utland. Hvis dette er planen din for sommeren anbefaler vi følgende.

  1. Pakk med deg tålmodighet slik at køer ikke blir et mas, og slik at kulturelle forskjeller blir møtt med et smil.
  2. Stress ned og pust med magen. Se alt du ønsker å se, men ikke fyk fra sted til sted uten å ta innover deg hvor flott og annerledes visse områder kan være. Legg ned telefonen og ta vare på minner, ikke bare bilder.
  3. Pakk med en aktivitet. Det kan fort bli for «mye» ferie for noen. Å ligge på en strand hver dag, gå på museer hele tiden, eller konstant shoppe? Det blir fort ensformig. Ta derfor med deg noe som kan gi avkobling og avveksling. Hva anbefaler vi? Du gjettet riktig, et oppblåsbart SUP-brett! Nå blir ferien alt annet enn kjedelig!