5 gode grunner til at en massasjestol er bra for helsen din

Kjenner du deg ofte stiv og støl i nakken og ryggen etter en lang dag på kontoret? Da kan en massasjestol være noe for deg!

Kjenner du deg ofte stiv og støl i nakken og ryggen etter en lang dag på kontoret? Da kan en massasjestol være noe for deg! Her er fem gode grunner til at en massasjestol er bra for helsen din. 

1. Massasje er en urgammel behandlingsmetode 

Massasje som behandlingsmetode kan dateres så langt tilbake som 2 500 år før vår tidsregning, og har blitt dokumentert i ulike land som India, Kina, Hellas, Japan og Italia (Roma). Det er mange år med erfaring og kompetanseheving, dèt! Selv den gang ble massasje brukt som en form for avspenning og behandling for ulike «vondter» i kroppen eller for bedre psykisk helse. I dag er det en utbredt behandlingsform som er basert på forskjellige typer massasjeteknikker. 

Noen kjente massasjeteknikker er: 

  • Shiatsu-massasje
  • Dypvevsmassasje
  • Thai-massasje 
  • Fotmassasje 
  • Hodebunnsmassasje 

Hva om du kunne ha tilgang på flere av disse massasjeteknikkene hjemme i stuen din eller på kontoret? Det kan du (mer eller mindre) med riktig massasjestol.

Les mer: Hvilken massasjestol bør jeg velge?

2. Pleier stive og ømme muskler 

Stiv og øm muskulatur har nærmest blitt en folkeepidemi og kan bli veldig plagsomt over tid. Noen årsaker til stive skuldre og vond nakke er stress, at du sitter ved pulten når du jobber, andre belastningsskader, og noen ganger kan du jo bare være stiv og støl etter en lang, solid treningsøkt. Uansett hvorfor du har vondt: å ha en massasjestol i nærheten som du kan bruke daglig vil bidra til å lindre smerter og stivhet i hele kroppen. Du vil samtidig oppleve helsefordelene ved å bare ta deg en liten halvtime for deg selv i en massasjestol hvor du kan stresse ned og skru av tankestrømmen litt. 

3. Reduserer stress 

Under massasjeøkten øker blant annet blodsirkulasjonen og hjernen din frigjør hormoner som dopamin, endorfiner og serotonin som igjen gjør deg avslappet og gir deg en form for berusende lykkefølelse. Endorfiner, også kjent som kroppens egne «lykkehormoner», fungerer som et naturlig smertelindrende virkemiddel og kan ha tilnærmet samme effekt som morfin mot smerter. Dette er det samme hormonet og følelsen du kan ha opplevd etter en lang løpetur («runner’s high»), en skikkelig digg latterkrampe eller ved kroppslig berøring. Så, hvorfor er det viktig å stresse ned? Jo, fordi når du er stresset, øker produksjonen av adrenalin og dermed også kortisolnivået i kroppen din. Økt kortisolnivå over tid kan øke blodtrykket, svekke hukommelsen og gi nedsatt immunforsvar ‒ det er rett og slett dårlig for helsen både fysisk og psykisk. Derfor er det viktig å koble ut og tillate deg selv et avbrekk fra hverdagens kjas og mas en gang i løpet av dagen. Her er en massasjestol et fantastisk hjelpemiddel å ha tilgjengelig. 

4. Øker blodsirkulasjonen

De avanserte rullemekanismene og teknologien du finner i dagens massasjestoler kan være med på å forbedre blodsirkulasjonen. Går du lenge med internalisert stress og vondt i kroppen, påvirker det kroppens muskulatur fordi kroppen din prøver å beskytte deg fra ytre farer. Fibrene i stive muskler hindrer en god blodgjennomstrømning og blir plagsomt over tid, og det er derfor massasje kan være så utrolig helsefrembringende og forebygge unødvendige kroppslige plager. Det er dårlig blodsirkulasjon som forårsaker økte kortisolnivåer, som nevnt ovenfor, og gir en tvers over dårligere helse. En massasjestol, kombinert med annen fysisk aktivitet, hjelper med å øke blodsirkulasjonen ‒ som igjen forbedrer oksygenopptaket ditt, reduserer tretthet og bidrar til en bedre allmenntilstand.

5. Gir deg helhetlig pleie og et velkomment avbrekk

Det som er så flott med en massasjestol, er at den alltid vil være tilgjengelig for deg. Du behøver ikke booke time, stresse med logistikk og så betale for massasjen din hver gang. Det er rett og slett bare å sette seg ned, velge massasjen du ønsker deg og nyte så lenge du vil. De fleste massasjestoler har flere programmer å velge mellom slik at du kan tilrettelegge et eget, variert behandlingsprogram skreddersydd for kroppen din. Å ta seg tid til selvpleie er ekstremt givende og viktig i lengden for å forebygge langvarige eller kroniske problemer. I tillegg kan hele husholdningen få glede av den! 

Invester i egen helse med vårt utvalg av massasjestoler i ulike prisklasser.  

Sjekk gjerne ut vår bestselger, OGAWA Master Drive Plus.