Gode hytterutiner for massasjebad

Hvis du er den heldige eier av et massasjebad på hytta, har du sikkert tenkt på hvordan du skal vedlikeholde det best mulig mellom besøkene. Vi gir deg noen gode tips.

Hvis du er den heldige eier av et massasjebad på hytta, har du sikkert tenkt på hvordan du skal vedlikeholde det best mulig mellom besøkene. Et massasjebad er litt som en plante, det trenger tilsyn og oppfølging – gjerne en gang i uken. Men har du gode rutiner for å opprettholde vannkvaliteten kan det gå riktig så fint å la det stå for seg selv i 2-3 uker. Vi gir deg noen gode tips og en sjekkliste for å vedlikeholde massasjebadet på hytta.

Kontroller pH og alkalitet

Kjemien i et massasjebad er viktig å overvåke. For høy pH-verdi gjør at desinfiserende produkter mister mye av effekten sin. Alkaliteten sier noe om hvor stor buffer du har på pH-verdien. Jo større alkalitet, jo større evne til å motstå endringer i pH-verdien. Om denne blir feil kan det påvirke pH-verdien. Kort sagt: Det er viktig å holde verdiene innenfor riktig område. 

pH-verdien skal ligge på mellom 7,0 og 7,4, mens alkaliteten skal være mellom 80 og 120 milligram per liter. Målingen kan du gjøre på ulike måter. Den absolutt enkleste måten er gjennom ICO SpaGuard. Det er en liten «badevakt» som hver time måler vannverdiene. Via WiFi sender SpaGuard verdiene rett til din app – genialt når massasjebadet står alene på hytta og du er hjemme. Det er også mulig å måle fysisk med strips før du drar og når du er tilbake.

Les mer: Slik bytter du vannet i ditt massasjebad 

Velg riktig desinfeksjonssystem

For at badet ikke skal bli en gedigen smittekilde er det viktig å holde vannet fritt for bakterier. Det er tre måter å rense et boblebad på: Klorfritt med OxyBox eller bromin eller vannkjemi som inneholder klor. Siden noen kan reagere på klor, kan det være en god idé å undersøke de klorfrie alternativene først. Alternativet med bromin kan være smart på en hytte, da det har lengst holdbarhet mellom hver utskiftning. Du trenger kun å bytte bromin-patron hver sjette uke. I tillegg til desinfeksjonssystemet ditt, kan det være lurt med et hyttekit. Det inneholder alt du trenger for å opprettholde perfekt vannkvalitet. 

Få oversikt med spaberegneren

Det kan være mye å holde styr på når det kommer til vedlikehold av vannkvalitet mellom hytteturene. I en hektisk hverdag kan det være lett å glemme. Da er det fint å bruke spaberegneren for å sjekke at ditt badevann er i vater. Her plotter du inn de ulike verdiene du har lest av, og så forteller kalkulatoren deg om du må tilsette noe for å justere vannkvaliteten når du er tilbake på hytta. 

Tips: Husk å dusje før du bruker massasjebadet, da slipper du massevis av bakterier og forurensning av vannet.

Før du drar fra hytta 

Generelt er det viktig å holde vannkvaliteten god, men før du skal forlate hytta i noen uker kan det være lurt å gjennomføre disse stegene: 

  1. Mål nivåene og juster dem etter behov
  2. Senk vanntemperaturen
  3. Sjokk vannet ved å tilsette tre Sunwac-tabletter
  4. Tilsett OxyPlus Activator Liquid for langvarig desinfeksjon
  5. Lukk lokket ordentlig

Når du er tilbake kan du gjenta trinn 1 og 3. 

Hvis du fortsatt lurer på noe skal du ikke nøle med å ta kontakt – vi er her for deg. Lykke til med vedlikeholdet og god hyttetur!