Spabad, massasjebad og swimspa: Hva er forskjellen?

Begrepene brukes ofte om hverandre, men betyr de egentlig forskjellige ting? Og hva er isåfall forskjellen?

Begrepene brukes ofte om hverandre, men betyr de egentlig forskjellige ting? Og hva er isåfall forskjellen? I et litt forvirrende mylder av ulike bad kan det være greit å vite hva du ser etter. Vi vil en gang for alle oppklare hva som er forskjellen på et spabad, massasjebad og swimspa. 

Spabad 

Et ord du garantert har hørt mange ganger før. Men hva er egentlig et spabad? Et spabad er rett og slett fellesbetegnelsen for massasjebad, og grunnen til at man kaller det for «spabad» er at du får en spa-lignende behandling når du bader. I motsetning til et boblebad, er et spabad utstyrt med vanndyser som masserer kroppen, samtidig som det varme vannet øker blodsirkulasjonen og kroppstemperaturen. Det finnes både innendørs og utendørs spabad – felles for dem er at de bidrar til økt komfort i hverdagen.

Massasjebad

Så, hva er et massasjebad? Et massasjebad bruker hydroterapi for å massere. Hydroterapi er en form for behandling som involverer vann. Det inkluderer tre elementer: Temperatur, massasje og følelsen av å være vektløs. I et massasjebad får du altså kombinert alle tre. Det er vanlig med vanntemperaturer mellom 35 og 38 grader. Hvert sete i badet er utstyrt med massasjedyser som spyler ut vann og frigjør spenninger i kroppen. En uslåelig kombinasjon for avspenning og stressreduksjon. 

Elementet som gjør et bad til et massasjebad er altså vanndysene som gir massasjer. Vi tilbyr massasjebad for hele familien, slik at skuldrene kan senkes i en hektisk hverdag. Finn ditt massasjebad i dag!

Les mer: Hvorfor kjøpe et SPAXO-spabad?

Swimspa 

Et swimspa, også kjent som et motstrømsbasseng, kombinerer de beste egenskapene til et vanlig basseng og et spabad. I motsetning til et vanlig basseng, kan et swimspa brukes året rundt og det er rimeligere og enklere å installere. I tillegg er størrelsen er vesentlig mindre. Men hvordan fungerer det egentlig? Enkelt forklart så er et swimspa en maskin som lar deg svømme kontinuerlig mot vannstrømmen. Du vil ikke «treffe veggen» eller trenger å snu deg rundt for å fortsette svømmerundene, som i et svømmebasseng. Med andre ord: Et swimspa gir deg den optimale svømmetreningen, uten å ta opp for mye plass i hagen din. Et swimspa kan også minne om et spabad da det har den samme avslappende effekten: len deg tilbake og flyt rundt i varmt vann opp mot 40 grader. 

Her på SPAXO.no tilbyr vi ulike swimspa-modeller. Utforsk sortimentet her og finn den rette modellen for deg. 

Om du skulle trenge råd til hvilket utendørs bad som passer best for deg, så er vi alltid tilgjengelige for en uforpliktende prat