Drømmer du om et swimspa i hagen?

Swimspaet har blitt mer og mer populært de siste årene, og mange familier som skal skaffe seg et basseng for første gang spør seg selv: skal vi investere i et tradisjonelt svømmebasseng eller i en mer moderne løsning?

Et swimspa, også kjent som et motstrømsbasseng, er utviklet for deg som ønsker å svømme og slappe av – i ett og samme bad. Swimspaet har blitt mer og mer populært de siste årene, og mange familier som skal skaffe seg et basseng for første gang spør seg selv: skal vi investere i et tradisjonelt svømmebasseng eller i en mer moderne løsning? 

Hvis du er nysgjerrig på hva et swimspa har å tilby, bør du lese videre. Her gir vi deg svar på alt du trenger å vite om det geniale spabadet. 

Hva er et swimspa og hva kan du bruke det til? 

Se for deg et lite basseng som ligner på et spabad: det er nettopp slik man kan beskrive et swimspa. Selv om swimspa er nokså like spabad, er de mye større og dypere – ofte mellom fire og seks meter lange og rundt to meter i bredden. 

Et swimspa er termoisolert og kan benyttes året rundt – i motsetning til et utendørsbasseng som kun kan brukes når temperaturen tillater dette. 

Swimspaet er utstyrt med svømmedyser som genererer en jevn vannstrømning som du kan svømme mot, uten at du trenger å snu deg for å ta nye svømmerunder. Det kan med andre ord sammenlignes med en tredemølle. I likhet med et spabad, har også swimspaet massasjedyser som tilrettelegger for både restitusjon og avslapning. Du kan altså bruke det like mye til trening som til bademoro og spakos med familien. Noen swimspa er faktisk delt opp i to soner: en for svømmetrening og en for spa/massasje.

 

Les mer: 5 fordeler med et motstrømsbasseng

 

Hvor kan et swimspa plasseres? 

Et swimspa er enkelt å montere da det heises ferdig på plass i ditt uteområde, for eksempel på terrassen eller i hagen. Det må stå på et solid, jevnt underlag som tåler vekten til et swimspa, enten på bakken eller så kan det felles helt eller delvis ned. Vi anbefaler å plassere det på en betongplate på 15-20 centimeter. 

Strøm kobles til av en autorisert elektriker.

Hvordan skal et swimspa vedlikeholdes? 

Visste du at et swimspa krever minimalt med vedlikehold? God vannhygiene er selvsagt helt essensielt for et swimspa, men den største jobben er allerede gjort for deg – av swimspaet selv. Det har nemlig et effektivt, automatisk system for rensing og oppvarming av vann. Flere premium-modeller er i tillegg utstyrt med et system for dobbel vannrensing som kombinerer UV-stråling med en ozongenerator. UV-lampen dreper bakterier ved å bestråle vannet i sirkulasjonssystemet, mens ozongeneratoren dreper bakterier ved kontakt. Dette resulterer i at du trenger mindre kjemikalier for å opprettholde et krystallklart badevann. 

Følg disse rutinene for å oppnå optimal vannhygiene i swimspaet:

  • Desinfiser vannet med OxyBox, Bromin eller vannkjemi som inneholder klor
  • Mål og justerer pH-verdien til 7,0-7,4. 
  • Test og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere.
  • Vi anbefaler å tilsette en tablett SunWac 12 før og/eller etter badet. Denne klor-tabletten dreper alt av bakterier i ditt swimspa.
  • Rens filteret cirka en gang i måneden. 
  • Husk å alltid ta en dusj før du går i swimspaet. 

På Spaxo.no finner du moderne swimspa av ypperste kvalitet. Utforsk utvalget her og ikke nøl med å ta kontakt om du har noen spørsmål om våre swimspa