Hvilket SPAXO-massasjebad passer for meg?

Drømmer du om å eie et eget massasjebad, men litt usikker på hvilket du skal velge?

Drømmer du om å eie et eget massasjebad, men litt usikker på hvilket du skal velge? Da bør du fortsette å lese! Her går vi gjennom et godt utvalg av våre ulike modeller, slik at du kan finne det massasjebadet som passer best for deg og dine behov.  

Før du skal velge ditt nye massasjebad, bør du tenke på følgende:

 • Hvor mange skal det være plass til i massasjebadet? 
 • Hvor mange hydrojet-massasjedyser vil du ha? 
 • Hvilken prisklasse bør det helst ligge på? 

Når du har tenkt over dette, kan du gå videre til å finne ditt drømmemassasjebad.

SPAXO Norefjell – vår bestselger! 

massasjebad

Du kjenner kanskje igjen SPAXO Norefjell fra det populære TV-programmet «Sommerhytta» på TV2? Med plass til 5 personer har dette massasjebadet nok av rom til de gode historiene. Massasjebadet har 2 terapisenger, 3 terapiseter og 31 hydrojet massasjedyser. Dette er definitivt vårt mest populære massasjebad som gir deg mye for pengene! Er ikke grå helt din farge? Da kan du sjekke ut SPAXO Norefjell i fargen sand i stedet. 

SPAXO Gaustablikk

massasjebad

Hva med et prisvinnende spabad? Med SPAXO Gaustablikk vil du kunne nyte et massasjebad hvor hele familien og vennegjengen får god plass. Denne modellen er faktisk godt egnet for høye personer. 

Dette er et luksuriøst massasjebad med 2 ergonomiske og behagelige terapisenger, 3 terapiseter som via 73 hydrojet-massasjedyser gir en skikkelig deilig massasje! Dette spabadet vant førsteplassen i European Spa Grand Prix – nettopp fordi massasjebadet gir deg en førsteklasses opplevelse. Gaustablikk kommer i mange farger, så her er det bare å velge og vrake! Se fargeutvalget her.

Les mer: Hvorfor kjøpe et SPAXO-spabad?

SPAXO Geiranger 

massasjebad

Du trenger ikke å ha hytte på Geiranger for å koble av når du har SPAXO Geiranger  ‒ eller så skader det jo ikke med begge deler. Her får du et massasjebad med 59 hydrojet-massasjedyser, 1 seng og 4 seter som vil gi deg en himmelsk massasje over hele kroppen. Du kan også være trygg på at vannet holdes rent med en ozonator og en UV-lampe integrert i badet. SPAXO Geiranger kommer i en klassisk, vakker gråfarge.

SPAXO Lillehammer 

massasjebad

Hvis du har lyst til å ha plass til mange personer i ditt massasjebad, bør du sjekke ut SPAXO Lillehammer. Dette er et perfekt bad for storfamilien, eller om du bare liker å samle vennene til en boblefest i ny og ne. Her får du 7 sitteplasser hvor du får massasjeglede fra 43 hydrojet-massasjedyser. SPAXO Lillehammer er tilpasset det norske klimaet med fire lag varmeisolering.

SPAXO Olden

massasjebad

Kanskje du heller er av typen som ønsker et massasjebad som er litt «rundere i kantene» – bokstavelig talt. I motsetning til de andre badene vi har tilgjengelige, er SPAXO Olden rund i fasongen i stedet for firkantet og er dermed et litt annerledes designvalg. Og ikke bare det, men det har også plass til seks personer og vil være et perfekt familiebad. Olden har 32 hydrojet massasjedyser som utfører deilig massasje og gir maks avslapping. 

SPAXO Hafjell

massasjebad

SPAXO Hafjell er en populær modell for mindre familier og kommer i et større fargeutvalg som Granitt, Eik, Ecuador, Antique og Patina Bronze. Her er det, med andre ord, mange lekre design å velge mellom. Du får 3 komfortable seter med anatomiske nakkestøtter og badet er utstyrt med 28 hydroterapi-dyser som er som en drøm for ømme muskler. Du kan også være trygg på at vannet holdes rent med en ozonatoren som kontrollerer vannet til enhver tid.

Les mer: Slik kommer du i gang med massasjebadet ditt

SPAXO Hemsedal 

massasjebad

Dersom du ser etter en romantisk gave til din bedre halvdel, eller du vil unne deg selv litt ekstra hverdagsluksus, garanterer vi at SPAXO Hemsedal ikke vil skuffe. Her er det bare å leve ut afterski-drømmen med bobler, champagne og romantisk lyssetting med favorittspillelisten i bakgrunn. Dette er definitivt en kilde til mye glede og en god investering i egen helse. Om du ønsker å se på andre design i omtrent samme størrelse er SPAXO Hvaler og SPAXO Tjøme midt i blinken for enkeltpersoner, par eller småfamilier.

Er du fortsatt litt usikker på hvilket massasjebad du bør investere i? Kontakt oss gjerne for en hyggelig prat, så hjelper vi deg uansett hva du måtte lure på. 

Slik bruker du klorfri vannkjemi (OxyBox)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Ved nyfylling av vann tilfører du 30 ml. (to måleskjeer) Active Oxygen (A).Dette gjøres for å sikre et riktig nivå av Active Oxygen, som forhindrer en eventuell oppblomstring av bakterier. Når du bruker teststripsene skal verdien på Active Oxygen (A) ligge mellom 6,0 og 8,0. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise rundt 100.

For deg som vil ha helt optimal vannkvalitet anbefaler vi følgende tilleggsrutiner:

 1. Tilsett 20 ml. Oxyplus (B) én fast dag i uken.
 2. Ca 15 minutter før hver bading tilsettes 15 ml. Active Oxygen granular (A) (én måleskje).
 3. Vi anbefaler at du bytter vann ca. én gang i måneden, avhengig av hygiene.
 4. Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker eller oftere dersom ditt Mspa er ofte i bruk. Du kan bestille filterabonnement på deals.mspa.no

MERK! Om du ikke skal bruke ditt Mspa på syv dager anbefaler vi at du tilfører to skjeer Active Oxygen (A) for å opprettholde en god vannhygiene. Fortsett med vanlige rutiner med vannkjemien når boblebadet skal brukes som normalt igjen.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (Bromin)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett to Bromin-tabletter i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri Bromin-tabletter direkte i boblebadet. Etter ca 14 dager vil tablettene være oppløst. Når Bromin-tablettene er oppløst legger du to nye tabletter i flotøren.
 4. I Bromin-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokkbe-handling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets brom- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell bromverdi: 2,0-4,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Bromin. Tilfør da eventuelt pH UP.

Slik bruker du klorholdig vannkjemi

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett én SunWac 12-tablett i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri SunWac 12-tabletter direkte i boblebadet. SunWac 12-tablettene oppløses raskt, og pro-sessen gjentas én gang i uka. Ved hyppig bruk og når mange bader samtidig anbefaler vi å tilsette én tablett SunWac 12 etter endt bading for å nullstille bakterievekst.
 4. I SunWac 12-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokk-behandling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets klor- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell klorverdi: 2,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Klor. Tilfør da eventuelt pH UP.

pH-verdier
Dersom du har opplevd for lav pH-verdi dagen etter at du har justert verdiene i vannet, skyldes det sannsynligvis at du ikke har justert alkaliteten på badevannet.Alkaliteten er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bi-karbonater og hydroksider. Alkalitet et vannets pH-buffer – desto større buffer vannet har, jo større er vannets motstandsevne mot endringer i pH-verdien.For høy alkalitet betyr at du ikke kan endre pH-verdien. Hvis du tilsetter SpaCare pH-Down «skyves» pH-verdien tilbake igjen. Alkaliteten kan senkes ved å bruke SpaCare Alka-Down.For lav alkalitet betyr at pH-verdien ikke kan kontrolleres, og at pH-verdien hopper opp og ned. Samti-dig kan for lav alkalitet medføre korrosjon på eventuelle massasjedyser i boblebadet ditt. Alkalitet kan heves med SpaCare Alka-Up. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/

Hvorfor er det hvite flak i vannet eller melkehvitt vann?
Det er helt naturlig at vannet inneholder kalk. Kalken i vannet kan imidlertid medføre hvite flak hvis pH-verdien i vannet blir for høy (over 7,6). Når pH-verdien i vannet er nøytral vil vannet se klart og flott ut. Er skaden skjedd og du kan se kalk-utfelling i vannet er det heldigvis ikke farlig, og kan forsvinne av seg selv ved kontinuerlig filtrering (regelmessig filter bytte anbefales).

Slik ungår du hvite flak i vannet:

 • Sørg for at alkaliteten holdes på 80-120 mg/l, slik at pH-verdien er stabil.
 • Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom (gjerne to til tre ganger i uken) og juster pH-verdien til mellom 7,0 og 7,4.
 • Tilsett SpaCare No Scale for å binde kalken best mulig i vannet.

Hvorfor er det grått eller uklart vann?
Det er typisk tre årsaker til at vannet i spaet kan bli grått eller uklart:

 1. Tett filter.
 2. For lav pH-verdi eller alkalitet – altså at vannet ikke lenger er i balanse.
 3. For mye organisk materiale (f.eks hud, hår eller liknende) – det vil si mangelfull oksidering.

Utbedringsløsninger:

 1. Ta av filteret og skyll dette, helst et par ganger i uken. Filteret kan taes av selv om det er vann i badet, husk også at de to grå dysene på innsiden av badet må skrues av og renses hver gang badet tømmes før nytt vann tilsettes. Dersom filteret er skittent kan det ikke rense vannet godt nok og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann. Når filteret er rent kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright & Clear – men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000-1500 li-ter vann.
 2. For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i vannet er du nødt til å måle deg frem. Mål alkaliteten (TA) med teststrips. Juster alkaliteten slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav tilsettes SpaCare Alka Up – er den for høy tilsettes SpaCare Alka Down. Når alkaliteten er justert korrekt måles pH-verdien med teststrips. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down.
 3. Fjern fremmedlegemene med renholdskitet. Hjelper ikke dette bør du bytte vann.

Uklart vann kan også løses dersom to måleskjeer (2x15ml) med SpaChock eller Active Oxygen Gra-nular (A) tilsettes i vannet. Dersom det ikke hjelper er det nødvendig å bytte vannet.

Vedlikeholdsrutiner
Uansett hvilket desinfeksjonsmiddel du bruker anbefaler vi at du minst én gang i uken gjør følgende rutiner for å oppnå optimal vannkvalitet/hygiene:

 • Vedlikeholder med 25 ml SpaCare No Scale per 1000 liter vann.
 • Måler og justerer pH-verdien til 7,0-7,4.
 • Tester og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere.
 • Vedlikeholder med 10ml Spacare Bright & Clear ukentlig dersom vannet ikke er krystallklart.
 • Bruke Spacare Foam Down på skummet hvis du opplever at det dannes skum på overflaten.
 • For ekstra sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste å tilsette 1 stk SunWac 12 tablett. Denne klor-ta-bletten dreper alt av bakterier i ditt boblebad og du kan bade klor-fritt igjen dagen etterpå.
 • Hvis du ikke vil bruke klor skal du tilsette 50 ml SpaCare Active Oxygen per 1000 liter vann.
 • For å opprettholde et rent vann er det viktig å dusje før man går i boblebadet. En person som dusjer før bading forurenser vannet 200 ganger mindre enn en person som ikke har vasket seg.