Pizzaovner

Hvorfor investere i en pizzaovn hjemme eller på hytta?

9 gode grunner til å velge en vedfyrt Alfa-ovn på terrassen din

Sommeren er sesongen for å nyte utendørsrommene du har hjemme, og organisere lunsj og middag for familie og venner og benytte seg av utstyr som grill eller en vedfyrt ovn.

Hvis du har en vedfyrt ovn og har mulighet til å bruke den på terrassen eller i hagen, er du virkelig blant de heldige, og enda heldigere hvis du i tillegg liker pizza: Bruk av en utendørs ovn frigjør deg fra strukturelle begrensninger inne i hjemmet.

På kjøkken rundt om finner vi for det meste elektriske ovner som ikke er like gode til å lage pizza i, da de ikke kan nå de nødvendige høye temperaturene.

Det er faktisk mulig, på et rimelig budsjett, å kjøpe en ovn hjemme som steker pizza med restaurantkvalitet, like bra som en kommersiell.

Utendørs ovner er alt du trenger til al fresco-områdene dine og for å klatre på læringskurven for å mestre teknikken for matlaging, ikke bare for pizza, men mange andre retter.

I denne artikkelen ramser vi opp 9 grunner til å velge Alfas ovner til utendørs bruk, ved først å fokusere på fordelene ved å lage mat med ved, deretter på fordelene med å bruke de fremragende produktene våre.

Hvorfor velge en vedfyrt Alfa-ovn på terrassen din

Alfa ovner er nyskapende matlagingsverktøy som kan levere gode prestasjoner, også i hjemmet takket være utviklingen av teknologi og design.

For dette emnet presenterer vi her er en kort liste med 9 fordeler som Alfa vedfyrte ovner har, spesielt når de brukes på en terrasse.

De første 4 fordelene handler generelt om alle vedfyrte ovner:

 1. Høyere grad av tilfredshet ved tilberedning
 2. Perfekt stekt pizza
 3. Perfekt tilberedning av nesten alt
 4. De utvider de kulinariske mulighetene dine

Den andre gruppen med fordeler handler spesifikt om Alfas stålovner og overlegenheten i forhold til andre vedfyrte ovner til hjemmebruk som simpelthen er resultatet av vår lidenskap for det beste som vi har strebet etter i mer enn 40 år:

 1. Høy termisk effektivitet
 2. Mobile matlagingsverktøyer
 3. Utendørsmøbler
 4. Lengre levetid
 5. Bred tilgjengelighet
1

Høyere grad av tilfredshet ved tilberedning

Den fremste fordelen med å lage mat med en vedfyrt ovn er at det gir en enorm tilfredsstillelse for amatørkokken. Det er det psykologiske aspektet knyttet til å komme tilbake til det grunnleggende med å lage mat ved hjelp av vedfyring.

Evnen til å temme og kontrollere ild var menneskets første oppfinnelse og den grunnleggende drivkraften for menneskelig evolusjon.

Å lage mat med ild tar oss tilbake til røttene våre som art, fordi det er en del av DNA -et vår og det å mestre det krever mye øvelse, både når det gjelder å håndtere ovnen og fullt ut forstå egenskapene til ild, ved og mat.

2

Perfekt stekt pizza

Når vi snakker om vår favorittrett, pizza, kan den bare bakes i en vedfyrt ovn. Den napolitanske ovnen er et symbol på Italia i utlandet, og med pizza, født som en fattigmannsrett for å sjekke temperaturen på ovnen før du baker brød, passer de perfekt sammen.

Bare den vedfyrte ovnen når så høye temperaturer for raskt å lage pizza på en sunn måte og samtidig få en smakseksplosjon i munnen.

3

Perfekt tilberedning av nesten alt mulig

Funksjonene til den vedfyrte ovnen gjør at du kan lage mat som får en unik, røykfylt smak som forbedrer smaken i alle typer mat.

For å gjøre dette, er det imidlertid nødvendig å vite hvordan du kontrollerer temperaturen og å være oppmerksom på hvordan varmen overføres inne i ovnen. I den vedfyrte ovnen kan varme bevege seg fra ett sted til et annet på tre måter:

 • Konduktivt (plassering av mat på det varme ovnsgulvet)
 • Konveksjon (varm luft sirkulerer inne i ovnen)
 • Stråling (ilden steker mat direkte)

For å håndtere ovnstemperaturen må du vite hvordan du skal håndtere ilden for å nå ønsket temperatur.

Vi kan skille mellom 5 faser:

 1. Oppfyring: For å tenne opp, legg inn litt kvist og større kubber etterhvert som ilden bygger seg opp.
 2. Oppvarming: Legg inn saktebrennende større kubber som danner glør. Disse bidrar til å øke temperaturen i ovnen.
 3. Stabilitet: Når ovnen har oversteget 400° C kan du begynne å steke, bare husk å holde temperaturen stabil ved å legge inn mellomstore vedkubber.
 4. Opprettholde temperaturen: For å opprettholde den ideelle temperaturen, sett ovnsdøren såvidt på gløtt.
 5. Avkjøling: La ovnen kjøle seg sakte ned med døren lukket når du er ferdig med å lage mat.
4

De utvider de kulinariske mulighetene dine

Å bruke en vedfyrt ovn åpner opp en verden av tilberedningsmuligheter fordi du kan lage oppskrifter som du som regel ikke kan med en elektrisk ovn.

I tillegg til å bake napolitansk pizza som trenger en temperatur mellom 450 og 500° C, kan du tilberede alle slags brød, og dette vil helst sikkert oppmuntre deg til å øke kunnskapen innen bakte produkter, spesielt om kvaliteten på mel, elteteknikker og gjæringstider.

Og ikke glem at alt det du kan lage i en vanlig ovn kan du lage bedre i en vedfyrt ovn!

5

Høy termisk effektivitet

Alfa produserer høyytelsesovner med innovative funksjoner takket være bruk av det siste innen teknologi og de mest avanserte materialene.

Den viktigste innovasjonen vi har utviklet i løpet av de siste årene er ForninoxTM, utviklet ved å dekke kuppelen med flere lag rustfritt stål.

Resultatet er et apparat som varmes opp raskere og når en temperatur på 450° C på få minutter. Som et resultat av dette, trenger du mindre fyringsved for å få samme varmeeffekt.

For en tradisjonell ovn i murstein tar det minst to til tre timer å nå riktig temperatur for å lage mat, og det gjør det veldig upraktisk å lage små mengder mat.

I stedet kan du med våre stålovner perfekt tilberede alle oppskriftene du vil på kort tid.  

6

Mobile matlagingsverktøyer

Stålovner er fantastiske mobile tilberedningsalternativer. Utstyrt med hjul, og svært lette, kan de enkelt flyttes overalt og når som helst for å tilfredsstille alle behovene dine.

7

Utendørsmøbler

Alfas ovner leveres med i et design som forbedrer stekeytelsene, men de er også pene å se på.

Den stilige stålkuppelen minner om tradisjonelle mursteinsovner og skinnet gir en følelse av styrke og teknologisk dyktighet som fører til utmerkede tilberedningsresultater.

Disse apparatene er som møbler som forskjønner innendørs og utendørs oppholdsrom i hjemmet ditt.

8

Lengre levetid

Den store fliden Alfa legger i designet og ved å velge de beste materialene i produksjon av stålovnen, er årsaken til den lange levetiden.

En ovn som denne er en langsiktig investering, og den vil vare i flere tiår hvis den vedlikeholdes og rengjøres regelmessig.

9

Bred tilgjengelighet

Alfas brede utvalg av ovner er tilgjengelig i mange forskjellige størrelser og for forskjellige energikilder, og mer enn godt egnet for utendørs bruk.

Modellene våre spenner fra store modeller som Allegro, en ovn som steker 4-5 pizzaer av gangen til de mindre, som One , men mange alternativer i spekteret mellom.

One er i særdeleshet en teknologisk perle, med perfekt passform for folk som har liten plass tilgjengelig, men ikke ønsker å gi opp vedfyrt matlaging. Den når 500° C på bare 10 minutter, veier bare 50 kg, har kompakte mål som gjør den enkel i bruk på balkonger og terrasser, og kan i tillegg drives med gass.

Blant alle våre produkter finner du helt sikkert det som passer best til dine behov. Lag mat som en profesjonell hjemme med en høyeffektiv, energieffektiv og estetisk tiltalende ovn. 

Velg den Alfa-ovnen som er best egnet for deg!