Hvorfor kjøpe et SPAXO-spabad?

I et hav av spabad på markedet kan det være vanskelig å vite hvilken leverandør du skal velge. Som mange SPAXO-spabadeiere vet, er vi eksperter på å designe, produsere og levere innovative spabad av ypperste kvalitet. 

I et hav av spabad på markedet kan det være vanskelig å vite hvilken leverandør du skal velge. Som mange SPAXO-spabadeiere vet, er vi eksperter på å designe, produsere og levere innovative spabad av ypperste kvalitet. 

Her er syv gode grunner til å velge et SPAXO-spabad:

Enkel og rask tilkobling 

SPAXO-spabad er enkle å installere. Vi utfordrer nemlig bransjen med den revolusjonerende «Plug & Play»-teknologien, som gjør at du kan montere enkelte av spabadene rett i stikkontakten. Enklere blir det ikke! Andre spabad krever strømkurs på 25 ampere og må installeres av en autorisert elektriker. 

Når badet er installert og står på et fast og jevnt underlag, er det bare å fylle det med vann fra en vannslange og skru på strømmen.

Høy kvalitet til fornuftige priser 

Alle spabadene fra SPAXO produseres i en hypermoderne fabrikk i Europa. Eksepsjonell presisjon sikres ved hjelp av en robot-produksjonsteknologi og kun de beste komponentene blir benyttet i alle produksjonsfaser. Nettopp fordi vi vektlegger høy kvalitet, har alle våre produkter fått TUV Rheinland-sertifisering – en uavhengig, internasjonal sertifisering som bekrefter at produktet møter definerte kontrollkriterier for kvalitet og sikkerhet, som blant annet: Motstand mot høye temperaturer og temperatursvingninger, materialmotstand som strukturell stabilitet og motstand mot trykk, samt optimalisert design som eliminerer risikoen for lekkasjer. I tillegg sikrer TUV Rheinland-sertifiseringen at produktet oppfyller elektriske sikkerhetsstandarder. Med andre ord: Du får mye kvalitet for pengene. 

Les mer: Drømmen om spabad har aldri vært nærmere 

Nøye utvalgte materialer

SPAXO-spabad er laget av Lucite®-akryl – et eksklusivt materiale som symboliserer eksepsjonell holdbarhet og pålitelighet. Denne type akryl er motstandsdyktig mot UV-stråling, hardt vær, riper, støt og mange husholdningskjemikalier. Akrylpanelene er kombinert med ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene), en type plast som kjennetegnes av høy styrke, lett vekt og som er enkel å rengjøre. Takket være disse førsteklasses materialene, kan du være trygg på at spabadet har en lang levetid.

Energisparende teknologi

Hvert eneste SPAXO-spabad er utstyrt med innovative teknologier utviklet med ett hovedmål: Å redusere energiforbruket. Vi har derfor laget en rekke velprøvde tekniske løsninger som sparer opptil flere kilowatt hvert år:  

Uavhengige pumper

I flere av SPAXO-modellene er massasje- og filterpumpen separert for å oppnå mindre støyende drift, samtidig som det lar deg kontrollere energiforbruket når badet er slått av. Filterpumpen er satt til å kun filtrere, imens massasjepumpen slås av og på med et spesifikt dysevalg.

Luftpumpe 

For optimal hydroterapi er flere av spabadene utstyrt med en luftpumpe som forvarmer luften via luftdyser. Denne luftpumpen gir deg ikke bare en mer behagelig massasje – den sørger også for at vanntemperaturen ikke synker under massasjen.

Optimal isolering 

Våre spabad er isolert med doble lag med et resirkulerbart GreenShield-materiale som sørger for god holdbarhet og bestandighet. Panelene og bunnen av spabadene er belagt med 10 millimeter termobeskyttende PVC-skum som gir rørsystemene og andre tekniske elementer optimal isolasjon. I tillegg er termolokket til spabadet laget av høykvalitetsmaterialer for å holde på vanntemperaturen.

Lekre design 

Spabadene fra SPAXO kjennetegnes av lekre design der hver eneste detalj er gjennomtenkt. Enten du liker det klassiske med myke former eller det mer nyskapende, finnes det et bad for enhver smak. Uansett hvilken modell du går for, kan du velge og vrake blant et bredt spekter av farger både på karet, panelene og termolokket.

Dobbelt opplegg for vannbehandling 

Den høye vanntemperaturen i spabad bidrar til økt bakterievekst, og effektivt vedlikehold er derfor svært viktig. Av den grunn er mange av våre SPAXO-spabad utstyrt med et dobbelt desinfeksjonssystem som sørger for konstant rent vann. Både ozonatoren og UV-lampen i spabadet dreper bakterier, virus og alger og reduserer dermed mengden kjemikalier du trenger for å opprettholde en god vannkvalitet.

Les mer: 5 ting å tenke på før du skaffer deg jacuzzi

Lang garanti

På grunn av den høye kvaliteten på materialene benyttet i produksjonen av våre spabad, har vi muligheten til å tilby de beste garantiene på markedet. 10 års garanti på selve spabadene og 5 års garanti på elektronikken gir deg en ekstra trygghet når du kjøper et spabad fra SPAXO. 

Trenger du flere gode grunner? Ta gjerne kontakt med oss, så svarer vi på det du måtte lure på.

Utforsk alle våre SPAXO-spabad her

Slik bruker du klorfri vannkjemi (OxyBox)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Ved nyfylling av vann tilfører du 30 ml. (to måleskjeer) Active Oxygen (A).Dette gjøres for å sikre et riktig nivå av Active Oxygen, som forhindrer en eventuell oppblomstring av bakterier. Når du bruker teststripsene skal verdien på Active Oxygen (A) ligge mellom 6,0 og 8,0. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise rundt 100.

For deg som vil ha helt optimal vannkvalitet anbefaler vi følgende tilleggsrutiner:

 1. Tilsett 20 ml. Oxyplus (B) én fast dag i uken.
 2. Ca 15 minutter før hver bading tilsettes 15 ml. Active Oxygen granular (A) (én måleskje).
 3. Vi anbefaler at du bytter vann ca. én gang i måneden, avhengig av hygiene.
 4. Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker eller oftere dersom ditt Mspa er ofte i bruk. Du kan bestille filterabonnement på deals.mspa.no

MERK! Om du ikke skal bruke ditt Mspa på syv dager anbefaler vi at du tilfører to skjeer Active Oxygen (A) for å opprettholde en god vannhygiene. Fortsett med vanlige rutiner med vannkjemien når boblebadet skal brukes som normalt igjen.

Slik bruker du klorfri vannkjemi (Bromin)

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett to Bromin-tabletter i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri Bromin-tabletter direkte i boblebadet. Etter ca 14 dager vil tablettene være oppløst. Når Bromin-tablettene er oppløst legger du to nye tabletter i flotøren.
 4. I Bromin-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokkbe-handling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets brom- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell bromverdi: 2,0-4,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Bromin. Tilfør da eventuelt pH UP.

Slik bruker du klorholdig vannkjemi

 1. Fyll boblebadet til anbefalt vannivå, du finner markører for max/min-nivå på innsiden av ditt Mspa.
 2. Mål først vannets pH-verdi med testsriper og juster til pH 7,2-7,6 om nødvendig.
 3. Tilsett én SunWac 12-tablett i flotøren og vri på flotør-åpningen slik at det vises to synlige spor. Kast aldri SunWac 12-tabletter direkte i boblebadet. SunWac 12-tablettene oppløses raskt, og pro-sessen gjentas én gang i uka. Ved hyppig bruk og når mange bader samtidig anbefaler vi å tilsette én tablett SunWac 12 etter endt bading for å nullstille bakterievekst.
 4. I SunWac 12-behandlet badevann anbefaler vi at du tilfører SpaChock for å gi vannet en sjokk-behandling ved ny-fylling av vann (ca hver 4. uke). Mål vannets klor- og pH-verdi med teststriper med jevne mellomrom. Ideell klorverdi: 2,0 mg/l. Tester du vannkvaliteten for alkalinitet skal verdien på teststripene vise mellom 80-120 mg/l.

Vi anbefaler at du skyller filteret et par ganger i uka og at du bytter filter etter tre til fire uker.Ved normalt bruk og ved riktig bruk av vannkjemi vil du kunne bruke vannet i ditt Mspa i ca 4-6 uker før du gjør et vannbytte.

Lav pH-verdi i vannet vil kunne påvirke effekten av Klor. Tilfør da eventuelt pH UP.

pH-verdier
Dersom du har opplevd for lav pH-verdi dagen etter at du har justert verdiene i vannet, skyldes det sannsynligvis at du ikke har justert alkaliteten på badevannet.Alkaliteten er en betegnelse for mengden av oppløste alkaliske salter i vannet som; karbonater, bi-karbonater og hydroksider. Alkalitet et vannets pH-buffer – desto større buffer vannet har, jo større er vannets motstandsevne mot endringer i pH-verdien.For høy alkalitet betyr at du ikke kan endre pH-verdien. Hvis du tilsetter SpaCare pH-Down «skyves» pH-verdien tilbake igjen. Alkaliteten kan senkes ved å bruke SpaCare Alka-Down.For lav alkalitet betyr at pH-verdien ikke kan kontrolleres, og at pH-verdien hopper opp og ned. Samti-dig kan for lav alkalitet medføre korrosjon på eventuelle massasjedyser i boblebadet ditt. Alkalitet kan heves med SpaCare Alka-Up. Bruk gjerne spaberegneren på scandinavianspacare.no/spaberegner/

Hvorfor er det hvite flak i vannet eller melkehvitt vann?
Det er helt naturlig at vannet inneholder kalk. Kalken i vannet kan imidlertid medføre hvite flak hvis pH-verdien i vannet blir for høy (over 7,6). Når pH-verdien i vannet er nøytral vil vannet se klart og flott ut. Er skaden skjedd og du kan se kalk-utfelling i vannet er det heldigvis ikke farlig, og kan forsvinne av seg selv ved kontinuerlig filtrering (regelmessig filter bytte anbefales).

Slik ungår du hvite flak i vannet:

 • Sørg for at alkaliteten holdes på 80-120 mg/l, slik at pH-verdien er stabil.
 • Kontroller pH-verdien med jevne mellomrom (gjerne to til tre ganger i uken) og juster pH-verdien til mellom 7,0 og 7,4.
 • Tilsett SpaCare No Scale for å binde kalken best mulig i vannet.

Hvorfor er det grått eller uklart vann?
Det er typisk tre årsaker til at vannet i spaet kan bli grått eller uklart:

 1. Tett filter.
 2. For lav pH-verdi eller alkalitet – altså at vannet ikke lenger er i balanse.
 3. For mye organisk materiale (f.eks hud, hår eller liknende) – det vil si mangelfull oksidering.

Utbedringsløsninger:

 1. Ta av filteret og skyll dette, helst et par ganger i uken. Filteret kan taes av selv om det er vann i badet, husk også at de to grå dysene på innsiden av badet må skrues av og renses hver gang badet tømmes før nytt vann tilsettes. Dersom filteret er skittent kan det ikke rense vannet godt nok og det vil fort kunne oppstå problemer med grått eller uklart vann. Når filteret er rent kan de minste partiklene i vannet fjernes ved å tilsette SpaCare Bright & Clear – men tilsett aldri mer enn 10 ml per 1000-1500 li-ter vann.
 2. For å finne ut om det er noe galt med pH-verdien eller alkaliteten i vannet er du nødt til å måle deg frem. Mål alkaliteten (TA) med teststrips. Juster alkaliteten slik at den har en verdi på 80-120 mg/l. Er alkaliteten for lav tilsettes SpaCare Alka Up – er den for høy tilsettes SpaCare Alka Down. Når alkaliteten er justert korrekt måles pH-verdien med teststrips. Sørg for at vannet er i balanse ved å få pH-verdien til å ligge mellom 7,0 og 7,4 med enten SpaCare pH-Up eller SpaCare pH-Down.
 3. Fjern fremmedlegemene med renholdskitet. Hjelper ikke dette bør du bytte vann.

Uklart vann kan også løses dersom to måleskjeer (2x15ml) med SpaChock eller Active Oxygen Gra-nular (A) tilsettes i vannet. Dersom det ikke hjelper er det nødvendig å bytte vannet.

Vedlikeholdsrutiner
Uansett hvilket desinfeksjonsmiddel du bruker anbefaler vi at du minst én gang i uken gjør følgende rutiner for å oppnå optimal vannkvalitet/hygiene:

 • Vedlikeholder med 25 ml SpaCare No Scale per 1000 liter vann.
 • Måler og justerer pH-verdien til 7,0-7,4.
 • Tester og justerer alkaliteten hvis pH-verdien er vanskelig å kontrollere.
 • Vedlikeholder med 10ml Spacare Bright & Clear ukentlig dersom vannet ikke er krystallklart.
 • Bruke Spacare Foam Down på skummet hvis du opplever at det dannes skum på overflaten.
 • For ekstra sikkerhet anbefaler vi på det sterkeste å tilsette 1 stk SunWac 12 tablett. Denne klor-ta-bletten dreper alt av bakterier i ditt boblebad og du kan bade klor-fritt igjen dagen etterpå.
 • Hvis du ikke vil bruke klor skal du tilsette 50 ml SpaCare Active Oxygen per 1000 liter vann.
 • For å opprettholde et rent vann er det viktig å dusje før man går i boblebadet. En person som dusjer før bading forurenser vannet 200 ganger mindre enn en person som ikke har vasket seg.