Slik kommer du i gang med massasjebadet ditt

Er du blitt eier av et massasjebad, men vet ikke hvor du skal starte? Ikke fortvil, disse ni stegene får deg i gang.

Er du blitt eier av et massasjebad, men vet ikke hvor du skal starte? Ikke fortvil, disse ni stegene får deg i gang.

Gratulerer! Du har gjort drømmen til virkelighet ved å investere i et massasjebad – nå er det bare hygge, velvære og hverdagsluksus som gjenstår. Men hvordan starter eventyret?

Veien til målet – slik gjør du det: 

  1. Fyll massasjebadet ditt til anbefalt vannivå. Du finner markører for maksimum- og minimumnivå på innsiden av massasjebadet. 
  2. Sett i gang sirkulasjonspumpen og steng luftventilene som du finner på overkanten av massasjebadet. 
  3. Fjern eventuelle legionellabakterier ved å tilsette 3 tabletter med SpaCare SunWac 12, dette gir vannet en «sjokkbehandling». Tablettene er beregnet for massasjebad med 1000 til 1500 liter vann. Alternativt kan du tilsette 15 milliliter SpaCare Minichlor per 1000 liter vann. 
  4. Tilsett 50 milliliter SpaCare No Scale, beregnet for massasjebad med 1000 til 1500 liter vann. 
  5. Tilsett deretter 10 milliliter SpaCare Bright & Clear, beregnet for massasjebad med 1000 til 1500 liter vann. Dette gjør at små partikler i vannet samler seg, slik at filteret lettere får fjernet dem.
  6. Mål alkaliteten i vannet ved å bruke teststripser eller en digital SmartTest. Verdien skal ligge mellom 80 og 120 milligram per liter. 
  7. Det er viktig at alkaliteten er riktig fra starten av, og den må du selv passe på å justere. For lav alkalitet kan heves med SpaCare Alka-Up og for høy kan senkes med SpaCare Alka-Down. Behøver du å bruke sistnevnte, er det viktig at pumpen først er slått av. Bruk gjerne kalkulatoren/veilederen, slik at du vet nøyaktig hvor mye du skal tilsette. Når alkaliteten er justert, bør du vente 3–4 timer før du fortsetter med steg 8 og 9 – da får du det beste resultatet. 
  8. Nå skal du måle vannets pH-verdi med teststripser – en mørk farge viser at pH-verdien er for høy og en lys farge at den er for lav. Verdien skal ligge mellom 7,2 og 7,6 om nødvendig. For høy pH kan senkes med SpaCare pH Down Liquid og for lav kan heves med SpaCare pH Up Liquid. Bruk gjerne kalkulatoren/veilederen, slik at du vet nøyaktig hvor mye du skal tilsette. 
  9. Vannet er nå i balanse og topp stand! Nå kan du slå av sirkulasjonspumpen og se at vannet er klart og fint, akkurat sånn det skal være. God fornøyelse!

Råd på veien: 

God vannkvalitet

Først og fremst – vannet du fyller massasjebadet ditt med skal være balansert og av drikkevannskvalitet. Balansert vann krever lite vedlikehold, og det har en fin og klar overflate.  

Pleiemidler i vannet

Når du tilsetter pleiemidler i vannet, må du huske på at sirkulasjonspumpen skal være slått på, mens luftventilene på overkanten av massasjebadet skal være slått av.

Desinfeksjonsmiddel

For å opprettholde vannkvaliteten i massasjebadet ditt, bør vannet desinfiseres regelmessig. Det er tre alternativer du kan benytte deg av for å holde vannet rent: klorfrie SpaCare OxyBox, SpaCare Bromin Tabs eller SpaCare SunWac 12.

Les mer: Slik vedlikeholder du massasjebadet ditt

Hygiene

Husk å vaske deg før du senker kroppen ned i massasjebadet – en person som har dusjet forurenser vannet 200 ganger mindre enn en person som ikke har det.