Rense massasjebadet? Slik går du frem i 4 steg

Joda, ulike vannkjemiprodukter, filter og annet tilbehør bidrar til å holde vannet i massasjebadet rent. Likevel må du av og til gi det en skikkelig rens.

Joda, ulike vannkjemiprodukter, filter og annet tilbehør bidrar til å holde vannet i massasjebadet rent. Likevel må du av og til gi det en skikkelig rens.

For å sikre god vannkvalitet og samtidig bevare funksjonen og levetiden til ditt massasjebad, er god vannhygiene helt essensielt. Med gode rutiner og bruk av riktige spaprodukter holder du massasjebadet rent og velfungerende. Et renset massasjebad sørger for et friskt og trygt badevann for både deg og dine badegjester, slik at dere kan nyte mange deilige bad uten å bekymre dere for en stor bakteriefest.

1. Rens rørene 

Begynn med å rense hele rørsystemet før du tapper ut det gamle vannet. Skitt og bakterier samler seg nemlig opp i rørene, så det er svært viktig at disse tas hånd om regelmessig. Vi anbefaler at du renser rørene 1-2 ganger i året med SpaCare Biofilm Cleaner. Renseproduktet skal tilsettes i vannet, deretter skal vannsirkulasjonen settes på i ti minutter. Aldri bad i vann som er tilsatt dette middelet!

2. Tapp ut vannet 

Før du tapper ut det gamle vannet må du aller først skru av pumpene og strømmen fra massasjebadet. Deretter er det viktig å tenke på drenering. Pass på at massasjebadet står på et hardt og vannrett underlag og ikke for nære huset eller andre tilbygg, da eventuelle helninger i bakken vil føre til at alt vannet renner mot huset i stedet for hagen. Når dette er sjekket, åpner du sluket i bunnen og tømmer ut vannet. Ikke glem at du må ta av filteret hver gang vannet skiftes. Dette er derfor en ypperlig anledning til å enten rense eller bytte filter. Vi anbefaler å ha to filtre tilgjengelig da filtrene kan brukes flere ganger. Når et filter har vært i bruk i circa seks måneder kan det renses og deretter settes til tørk. Etter nye seks måneder kan det brukte filteret benyttes igjen.

3. Vask innvendig 

Når badet er helt tomt for vann, kan du gi det en god, gammeldags håndvask med klut, såpe og vann. Bruk en mild såpe som er pH-nøytral for å beskytte badets skall og overflate. Alternativt kan du bruke klorin eller eddik. En renholds-kit til spabad er helt genial for rengjøring av massasjebadet. Denne pakken inneholder en vakumstøvsuger, svamp, rengjøringsbørste, håv og forlengerskaft, i tillegg til kluter for rengjøring og beskyttelse av lokket.

4. Fyll på nytt vann 

Tadaa! Med et skinnende rent massasjebad er det bare å sette i gang med påfylling av nytt vann fra hageslangen. Pass på at bunnen blir flat og jevn under påfylling. For riktig vannbalanse, benytt et pre-filter til vannslangen. Filteret fjerner kalk og mineraler og er spesielt anbefalt for deg som har mye kalk eller kalsium i vannet.