Senk skuldrene – det er tid for spa!

Når var sist gang du hadde hjemmespa? Tyllet deg inn i et nyvasket frottéhåndkle mens du pleiet både kropp og sjel? Det er på tide å senke skuldrene!
Når var sist gang du hadde hjemmespa? Tyllet deg inn i et nyvasket frottéhåndkle mens du pleiet både kropp og sjel? Det er på tide å senke skuldrene!

Spakveld, privat velværesalong, «me-time», hjemmespa – kjært barn har mange navn. Aller helst drømmer vel de fleste om å ta seg en tur til et spahotell i ny og ne, men har du ikke råd til den «ekte varen», er det enkle grep som skal til for å få den ultimate spaopplevelsen hjemme.

Senk de anspente skuldrene og sleng beina på bordet, det er tid for spa!

Finn et egnet sted

Baderomsgulvet er vel det man tenker egner seg best til hjemmespa. Har du derimot lite plass eller et bad du ikke trives spesielt godt på, er det ingenting i veien for å tenke i nye baner. Essensielt for en avslappende spakveld er at du finner roen, enten det er på soverommet, i gangen eller på balkongen.

Sett stemningen

Når hjernen går på høygir og kroppen koker, kan man ha behov for noen sanselige hjelpemidler for å komme i rett stemning. Diffusere, romparfyme eller duftlys er selvskrevne regler som ledd i en prosess for å oppnå zen. Hva med å benytte deg av aromaterapi for å virkelig sette stemningen for hjemmevelvære?

Varm opp kroppen

En lang dusj eller et varmt bad er ikke bare en deilig opplevelse i seg selv, det er også med på å myke opp hud og negler. Varmt vann har også en lindrende og avslappende effekt for deg som sliter med fysiske plager eller å stresse ned.

Har du tilgang på boblebad, gir dette et intenst velvære. Når du setter deg til rette, startes en kjedereaksjon i kroppen. Dette er på grunn av kombinasjonen av trykkpåvirkninger, impulser av varme og kulde, myk vugging eller masserende vanntrykk fra dysene.

Plei ansiktet

Du har vel hørt det kjente uttrykket «bak agurkskiver på øynene er himmelen alltid blå»? Ansiktsmaske er aldri en dårlig idé. Er du skeptisk til lange innholdsfortegnelser, eller har lyst til å ta ditt private spa til nye høyder, er oppskrifter på hjemmelagde ansiktsmasker et kjapt googlesøk unna.

Å lage sin egen ansiktsmaske trenger verken å være dyrt, komplisert eller tidskrevende. Det kan være så enkelt som havregryn og honning (og kokende vann) – ingredienser de fleste har stående i skapet.

Ellers bugner markedet av skrubb- og eksfolieringsprodukter. Hjelpemidler som ikke bare kan være effektive for å gi jevnere og glattere hud, men som også sørger for mindre tilstopninger i porene og virker stimulere for blodsirkulasjon og celleproduksjon.

Ta vare på håret

Håret på hodet er som en ektefelle – det trenger å føle seg prioritert med en kjærlighetsfull hånd på jevnlig basis for at det ikke skal visne eller knekke.

I hverdagens kjas og mas kan selv en enkel hårkur være en utfordring i seg selv. Du må inn i dusjen, vaske håret, ut av dusjen, tørke kropp og hår med håndkle, påføre kuren og sette opp håret. Så må du vente, og gjerne vente litt til, før du nok en gang må inn i dusjen for å skylle og ha i balsam, og først da er du ferdig og kan tørke og kle på deg.

Det sier seg selv at dette ikke er noe som frister å stå opp en halvtime tidligere på tirsdag morgen for. Har du derimot åpnet din eget pop-up hjemmespa, kan du begynne og avslutte med en pleiende hårkur og likevel få valuta for tiden i mellom.

Gi slitne føtter premien de fortjener

På ett år går vi i gjennomsnitt 305 kilometer, noe som tilsvarer syv maratonløp. I løpet av et helt liv blir dette omtrent halvveis rundt Jorden. Med dette til grunn, sier det seg selv at føttene trenger pleie i ny og ne.

Fil helene så de blir myke og gode, klipp neglene, fjern neglebånd, ta på neglelakk. Og mens du venter på at det tørker…

Ta deg en pause fra pausen

…kan du gjenta samme pleie for fingerneglene, før du tar deg en velfortjent hydreringspause – enten det er fra et sugerør som fører ned i et cocktailglass fylt til randen med tropisk nektar og sitronskive på kanten, eller bare kaldt vann fra springen.

Sammen er man mindre alene

Mange sannheter kommer med modifikasjoner. Delt glede er dobbel glede er ikke en av disse. Inviter en venn eller en partner til å bli med på hjemmespa.

Å gjøre saktegående, rolige aktiviteter med en venn skaper grobunn for den gode samtalen. Det kan være et viktig ledd i å finne tilbake til hverandre etter en periode med lite nærhet.